Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου στη Monde: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Αποφασιστικής σημασίας χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στην γαλλική... 



εφημερίδα Le Monde ο Γιώργος Παπανδρέου τη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων της ΕΕ και του ΔΝΤ, ώστε να επιτύχει η Ελλάδα τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι η συνάντηση των ηγετών της ευρωζώνης την Παρασκευή και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 24 και στις 25 Μαρτίου «αποτελούν μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τις αγορές».

«Η επιμήκυνση της αποπληρωμής και η μείωση των επιτοκίων των δανείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ θα είναι κρίσιμοι παράγοντες, ώστε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας» τόνισε.

Στο ερώτημα για την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους, ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η λέξη «αναδιάρθρωση» δεν βρίσκεται στην ατζέντα της Ευρώπης». Τέτοιο σενάριο, δηλώνει, δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, των τραπεζών, των πολιτών αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Για τις αποκρατικοποιήσεις αναφέρει ότι «παραμένουν ένα από τα εργαλεία στη διάθεση της κυβέρνησης με ρεαλιστικό στόχο τα 50 δισ έως το 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.