Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ισπανία: Εκτίναξη ανεργίας στο 21,3%

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική αρχής της Ισπανίας ΙΝΕ, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα εκτινάχθηκε στο 21,3%...



το πρώτο τρίμηνο του 2011. Το ποσοστό αυτό δεν έχει φτάσει τόσο ψηλά από το 1997.

Η απώλεια θέσεων εργασίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας της χώρας έχει αυξήσει το ποσοστό κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2010 (20,3%). Σημειώνεται ότι, το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία είναι το υψηλότερο στον βιομηχανοποιημένο κόσμο.

Η ΙΝΕ αναφέρει σχετικά ότι η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας παρατηρήθηκε στον κατασκευαστικό τομέα και σε αυτόν της μεταποίησης. Στο σύνολο τους οι άνεργοι έφτασαν τα 4,9 εκατ. το τρίμηνο.
Τα στοιχεία της INE έδειξαν μεγάλες αποκλίσεις στα ποσοστά ανεργίας ανά περιοχή με την ανεργία στη Χώρα των Βάσκων να διαμορφώνεται στο 11,6% ενώ στην Ανδαλουσία στο 29,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.