Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στα... χαρακώματα εργαζόμενοι και διοίκηση στο Star Channel

Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων με την καχυποψία να κυριαρχεί και τους εργαζόμενους να εργάζονται υπό καθεστώς τρόμου για το μέλλον τους μετά από χρόνια προσφοράς στο κανάλι...

Αναλυτικό ρεπορτάζ




Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στο κανάλι, υπήρξαν διαβουλεύσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Κυριακόπουλο ώστε να δοθεί παράταση μέχρι το βράδυ της Τρίτης στο τελεσίγραφο που έθεσε ο τελευταίος προς τους εργαζόμενους του σταθμού να απαντήσουν σήμερα, Παρασκευή, στο γραφείο προσωπικού εάν συμφωνούν στην υπογραφή της προτεινόμενης επιχειρησιακής σύμβασης.

Ο λόγος για τον οποίο υπήρξε πυρετός διαβουλεύσεων ως προς την Τρίτη ήταν γιατί επίκειται συνάντηση της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Ιδιοκτητών των καναλιών για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), η οποία κατά πληροφορίες του planet-greece, προβλέπει μηδενικές αυξήσεις τουλάχιστον για τα επόμενα 2 ίσως και 3 χρόνια.

Αρχικά, ο κ. Κυριακόπουλος, φέρεται να έριξε νερό στο κρασί του και να δέχθηκε να κάνει υπομονή. Ωστόσο, παρασκηνιακά διεξαγόταν "πόλεμος χαρακωμάτων" με τη φημολογία και τις ανεπίσημες ανακοινώσεις εν είδει διαρροών να δίνουν και να παίρνουν. Κατ' αρχή κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο ίδιος ο Βαρδής Βαρδινογιάννης (ιδιοκτήτης του Star) φέρεται να διεμήνυσε σε ανώτερα κλιμάκια ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση εργαζομένου μέχρι το Πάσχα.

Από την άλλη, ο ίδιος ο κ. Κυριακόπουλος φέρεται να ανάφερε ότι εάν δε γίνει αποδεκτή η πρόταση της νέας επιχειρησιακής σύμβασης που πρότεινε, θα πρέπει ο διευθυντής ειδήσεων, Σταμάτης Μαλέλης, να του παραδώσει λίστα με την απόλυση 10 εργαζομένων! Αυτό που επίσης διαρρέεται είναι ότι στόχος της διοίκησης είναι η εξοικονόμιση 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ωστόσο, με βάσει τα προτεινόμενα περί απολύσεων τα χρήματα αυτά δε βγαίνουν!

Στα πηγαδάκια, έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται ό,τι ενδεχομένως οι προτάσεις Κυριακόπουλου να μην είναι εν πλήρη γνώση του ίδιου του Βαρδινογιάννη, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη και για το μέλλον του ίδιου του διευθύνοντα συμβούλου στον όμιλο.

Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι φέρονται να έχουν γίνει αποδέκτες πρότασης να αντιπροτείνουν αυτοί μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν ώστε να μπορέσει το κανάλι να αντέξει την πίεση της οικονομικής κρίσης. Όμως, η διοίκηση είναι αδιαπραγμάτευτη στην μείωση των εξόδων για άλλα τμήματα λειτουργίας του ομίλου, όπως τον περιορισμό των εξόδων από τις μετακινήσεις στελεχών με το ελικόπτερο, τη μείωση των χρημάτων που καταβάλλονται σε εταιρεία leasing για την μίσθωση θωρακισμένων οχημάτων τζιπ (ακούγεται ότι μόνο αυτό κοστίζει περί τα 380.000 ευρώ ετησίως στο κανάλι) ή τη μείωση των αποδοχών των ένοπλων φρουρών των εγκαταστάσεων!

Σε συζητήσεις μεταξύ των εργαζομένων, έπεσε ακόμη και η πρόταση του ιδιωτικού συμφωνητικού με την επιχείρηση. Ένα συμφωνητικό, το οποίο δε θα υποκαθιστά την ΣΣΕ, αλλά θα αναφέρει ότι "δωρίζουν" στην ουσία μέχρι τις 31 Δεκ. του 2012 το 20% του μισθού τους στο κανάλι, μέχρι να περάσει η κρίση. Η γενναία αυτή πρόταση δείχνει πολύ απλά το εξής... ότι οι εργαζόμενοι αγαπούν και στηρίζουν το κανάλι που τους δίνει ψωμί, η διοίκηση το εκτιμά αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.