Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Νέο Μνημόνιο ύψους 60 δισ. ευρώ;

Διαψεύδει η κυβέρνηση

Και, όπως συμβαίνει συνήθως, μετά από κάθε διάψευση, έρχεται η επιβεβαίωση της φημολογίας. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα του Dow Jones, σύμφωνα με το οποίο η χώρα συζητεί νέα συμφωνία οικονομικής... 


βοήθειας προς τη χώρα από την ΕΕ, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, διέψευσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα δεν κάνει καμία συζήτηση για νέα συμφωνία βοήθειας. Δεν ισχύουν δημοσιεύματα που θέλουν συζητήσεις αυτού του είδους», είπε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones ανέφερε ότι η Ελλάδα περιμένει να λάβει νέο πακέτο βοήθειας περίπου 60 δισ. ευρώ τον επόμενο μήνα.

Επίσης το στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε πως το ζήτημα της επέκτασης των υφιστάμενων δανείων ή της σύναψης νέων δανείων θα τεθεί επί τάπητος στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κρατών της Ε.Ε., τη Δευτέρα 16 Μαΐου.

Το νέο πακέτο θα είναι σχεδιασμένο να καλύψει δανειακές ανάγκες περίπου 27 δισ. ευρώ το 2012 και ανάγκες επιπλέον 32 δισ. ευρώ το 2013.

«Δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις προτού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικα τον Ιούνιο για τη δυνατότητα της Ελλάδας να διατηρεί βιώσιμο το χρέος της», φέρεται να δήλωσε το στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το DJ.

Μεταξύ των επιλογών που συζητήθηκαν στο Λουξεμβούργο, ήταν η επιμήκυνση των υφιστάμενων δανείων αλλά και η πρόσβαση της Ελλάδας στον έκτακτο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, EFSF.

Κρατικά ακίνητα ή έσοδα από κρατικά ακίνητα είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση σε ένα ενδεχόμενο νέο Μνημόνιο.

«Εκτιμώ πως θα εφαρμοστεί μια νέα σειρά μέτρων με αυστηρό χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις», δήλωσε ο Έλληνας αξιωματούχος και πρόσθεσε πως η Γερμανία θα δυσκολευτεί να πείσει τους φορολογούμενους να δώσουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.