Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τουρκία: Βλέπουν εξτρεμιστές του ΡΚΚ πίσω από την φονική ενέδρα

Φονική ενέδρα έστησαν άγνωστοι την Τετάρτη στην αυτοκινητοπομπή του Ταγίπ Ερντογάν μετά από προεκλογική ομιλία του στην επαρχία Κασταμονού στον Εύξεινο Πόντο. Ένας αστυνομικός νεκρός, και...


δύο τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Οι άγνωστοι, φαίνεται ότι είχαν ως στόχο τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό, και είχαν στήσει ενέδρα στους πρόποδες του βουνού Ιλγκάζ. Ωστόσο, ο Ερντογάν είχε φύγει με ελικόπτερο πριν σημειωθεί η επίθεση, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Όταν η αυτοκινητοπομπή έφθασε στο σημείο άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα ενώ πέταξαν και χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός.

Μία από τις χειροβομβίδες χτύπησαν προπορευόμενο αστυνομικό όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ οι φρουροί του Ερντογάν και οι αστυνομικοί της περιοχής αντάλλαξαν πυρά με τους τρομοκράτες.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο τούρκος πρωθυπουργός καταδίκασε την τρομοκρατία και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος αστυνομικού.

Οι τρομοκράτες διέφυγαν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.

Υπονοούμενα Ερντογάν για ανάμιξη του PKK
Απευθυνόμενος στους οπαδούς του ΑΚP στην Αμάσεια, ο Ερντογάν δήλωσε ότι "οι τρομοκράτες επειδή αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω της κάλπης, επιλέγουν να πετύχουν ό,τι επιθυμούν μέσω επιθέσεων."

Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το κόμμα του "δεν θα επιτρέψει τη διαίρεση της Τουρκίας, και ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφύγει μία σύγκρουση μεταξύ του πληθυσμού των 74 εκατομμυρίων τούρκων υπηκόων."

Αναλυτές εκτιμούν ότι με τα παραπάνω σχόλια ο Ερντογάν υπονοεί ότι την επίθεση έχει ενορχηστρώσει το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).

πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.