Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μεϊμαράκης: καλύτερα να με πουν αλήτη παρά κλέφτη

Συνεχίζει να προκαλεί ο πρώην υπουργός άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δηλώνοντας αμετανόητος για την σφοδρή λεκτική επίθεση, με απίστευτους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ιωάννη Κοραντη...

Πρέπει να διαβάσετε την απάντηση του planet-greece

----Δείτε σε βίντεο την συνέντευξη---


σε συνέντευξή του το πρωί, στον Νίκο Χατζηνικολάου, στο ραδιόφωνο του Real FM.


"Το Κοινοβούλιο το σέβομαι. Εγώ με τον κ. Κοραντή δεν λέμε καλημέρα από την αρχή της θητείας της Βουλής. Δεν θέλω να λέω καλημέρα με τον άνθρωπο. Εγώ θεωρώ ανέντιμο και ανήθικο αυτό που έκανε να πάει να διοριστεί βουλευτής σε κάποιο άλλο κόμμα από αυτό που υπηρέτησε... Με κάποιον μπορεί να συνεργάζεσαι, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν σου συμπεριφερθεί αντικειμενικά ανέντιμα (δεν μου συμπεριφέρθηκε προσωπικά). Όταν λοιπόν 18 μήνες τώρα δεν λέμε καλημέρα και μπαίνεις μέσα στην επιτροπή την επόμενη ακριβώς στιγμή... Περιπεκτικά (μου είπε καλημέρα). Τι τρελάθηκα; Δεν θα το έκανα αυτό με κάποιον άλλο βουλευτή. Αυτό μπορεί να το΄κανα με τον κ. Καρατζαφέρη τον ίδιο... Τι παραπάνω να σου κάνει ένας πολιτικός αντίπαλος από το να σε σπιλώνει μόνο για να κερδίσει ψήφους εις γνώση του ότι είσαι καθαρός;... Ξέρετε τι μου’πανε κάποιοι άλλοι; Και συνάδελφοί σας; «Πολύ σοβαρά τον έχεις πάρει». Δηλαδή, να μην τον πάρω στα σοβαρά; Μα, γι’αυτό έχουμε γίνει γελοίοι; Γι’αυτό έχουμε γίνει σάπιο καθεστώς; Γι’αυτό μας χλευάζουν όλοι τους πολιτικούς;... Έρχεσαι, κύριε, και για λόφους μόνο ψηφοθηρικούς, καιροσκοπισμού, πολιτικής αλητείας, εις γνώση σου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και το λες.

Είμαι άνθρωπος φυσιολογικός. Εγώ ρομπότ δεν πρόκειται να γίνω. Δεύτερον, θα σας πω ότι θεσμικά και στην εκφορά του δημόσιου λόγου μου δεν συμπεριφέρομαι έτσι. Είμαι πολλά χρόνια βουλευτής, από μικροφώνου ή μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας δεν συμπεριφέρομαι έτσι. Τρίτον, στην ιδιωτική μου ζωή εξακολουθώ να παραμένω φυσιολογικός άνθρωπος, και στην κοινωνική μου σχέση θα λέω καλημέρα και θα δέχομαι καλημέρα από αυτούς που πρέπει...Ο κ. Κοραντής είναι διορισμένος και κατά τη γνώμη μου με ένα τρόπο ο οποίος πρέπει να ερευνηθεί. Θα μπορεί  δηλαδή ο οποιοσδήποτε διοικητής των μυστικών υπηρεσιών να μπαίνει αμέσως μετά τη θητεία του στο Επικρατείας και να διορίζεται;

Δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή. Δηλαδή, αν τον έβλεπα σήμερα, μπορεί να του έλεγα λιγότερα. Πάλι θα του’λεγα... Ο αρχηγός του μικρού κόμματος, του περιθωριακού βάζει αυτόν για να διαχέει...

Αφού δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για συγκυβερνήσεις ή για να βγούμε από το αδιέξοδο με μια κουλτούρα διαφορετική, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τον εν λόγω κύριο τον οποίο τον θεωρούμε περιθωριακό και να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων. Κι αυτό είναι ουσιαστικό θεσμικό πρόβλημα. Εγώ πιστεύω στις ευρύτερες συνεννοήσεις, πιστεύω όμως στην ενισχυμένη αναλογική γιατί πρέπει να ξέρεις ποια κυβέρνηση έχεις για να της χρεώνεις ευθύνες ή να της πιστώνεις επιτυχίες. Η χώρα δεν μπορεί να πάει με αυτό το θεσμικό πλαίσιο σε συγκυβερνήσεις.

Είναι ο μόνος βουλευτής που δεν λέμε καλημέρα κι από αύριο θα είναι και ο κ. Καρατζαφέρης ή από προχθές... Αυτός τρελάθηκε από την ημέρα που τον κουτσούλισε το περιστέρι. Νομίζει ότι είναι ρυθμιστής των εξελίξεων. Αν θέλει να είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων, θα σοβαρευτεί".

Η απάντηση του planet-greece

Δεν μας ενδιαφέρει κύριε Μεϊμαράκη αν θέλετε ή όχι να λέτε καλημέρα με ορισμένους και για να το πούμε και πιο... λαϊκά δεν μας απασχολεί κιόλας το όποιο επίπεδό σας, αρκεί να είστε αυθεντικός και ειλικρινής. Για την "αυθεντικότητα" ίσως μπορείτε να διεκδικήσετε τον τίτλο, για την "ειλικρίνεια", όμως, δεν έχετε καν το δικαίωμα να το σκεφτείτε. Γιατί μπορεί κάποιος να μην είναι ούτε αλήτης, ούτε κλέφτης αλλά να είναι ψεύτης. Και δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν τα σκάνδαλα, το ένα μετά το άλλο κι εσείς να να μας λέτε ότι δεν γνωρίζετε τίποτα. Ειδικά, έχοντας διατελέσει υπουργός Άμυνας, μετά την εποχή Τσοχατζόπουλου. 

Εάν παρόλα αυτά δεν είστε ούτε ψεύτης (δεν έχουμε λόγο να μην το πιστέψουμε), τότε μας συγχωρείτε, αλλά είστε βλαξ ή αφελής. Ή σας "δούλευαν" οι συεργάτες σας ή τα είχατε μάθει όλα αλλά δεν μπορούσατε να κρίνετε την βαρύτητα των αδικημάτων. 

Καλό σας μεσημέρι, με κάθε συμπάθεια στο πρόσωπό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.