Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Νο1: Ο Ανδρίκος Παπανδρέου, η ΜΚΟ και η Siemens


Ο αδερφός του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρίκος, φέρεται να είναι κάτοχος μίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) μαζί με την σύζυγό του, Μαριάνθη Αλεξίου. Διαβάστε, λοιπόν ποιοι χρηματοδοτούν την εταιρεία τους, ποια η σχέση με τη Siemens αλλά και γιατί την κρατούν κρυφή (!) από τους πολίτες...

Στοιχεία - ΣΟΚ για τον αδερφό του Πρωθυπουργού


Ο Ανδρίκος Παπανδρέου με την σύζυγό του, Μαριάνθη Αλεξίου, φέρονται να είναι οι μοναδικοί μέτοχοι της εταιρείας με την επωνυμία “I4CENSE”.

Το blog "tolimeri" ερεύνησε ποια είναι η έδρα της εταιρείας αυτής αλλά και το αντικείμενο που πραγματεύεται.

Η έδρα της εταιρείας στην Ελβετία


Στην φωτογραφία δίπλα βλέπετε την έδρα της εταιρείας, στο κτίριο όπου στεγάζεται, στην οδό Vignerons 1A, στην Ελβετική πρωτεύουσα.







Οι μέτοχοι

Στο σχετικό έγγραφο (μπορείτε να πατήσετε πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση) διαβάζουμε ότι η εν λόγω εταιρεία έχει μοναδικούς μετόχους, το ίδιο τον Ανδρίκο Παπανδρέου και τη σύζυγό του.






Η εταιρεία

Η εταιρεία λοιπόν ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security
Όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και τη …SIEMENS!
Συνεχίζοντας την έρευνα διαπιστώσαμε ότι η επωνυμία της εταιρείας δεν βρισκόταν γενικώς στον τηλεφωνικό κατάλογο αλλά και στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν φαινόταν εταιρεία με αυτό το όνομα.

Σε αυτοψία, λοιπον, στο κτίριο (φωτό), είδαμε ότι όντως δεν υπήρχε ούτε ταμπελάκι, ούτε καν κουδούνι (!).

Βλέποντας ότι ως αποδέκτη αλληλογραφίας ο κύριος Παπανδρέου είχε δηλώσει το όνομα Etude Häsler, είδαμε ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γνωστό δικηγορικό γραφείο H&B LAW, (κλικ στην φωτό για μεγένθυση), όπου υπεύθυνος είναι ο κύριος Hasler Marc. Την αυτοψία επιβεβαιώνει και η καταχώρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο.

Η εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, στεγάζεται στο δικηγορικό γραφείο H&B LAW, γραφείο που φημίζεται για τις δραστηριότητες τους σε …Venture Capitals, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, δραστηριότητες με μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους με διαθέσιμα κεφάλαια, για τους οποίους η Ελβετία είναι ακόμα “ασφαλές λιμάνι”.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει ειδικό division για Ρώσους πελάτες. Το τι είδους εταιρείες στεγάζονται σε δικηγορικά γραφεία με τέτοιον τρόπο, ρωτήστε κάποιους ειδικούς να σας διαφωτίσουν όσοι δεν το γνωρίζετε.


Δείτε σκαναρισμένα αποσπάσματα του καταστατικού της εταιρείας, με την επίσημη σφραγίδα του Ελβετικού κράτους και τις υπογραφές τους.
Το καταστατικό είναι στην διάθεση των αρχών και των ΜΜΕ που θα θελήσουν να παρουσιάσουν το θέμα, αλλά κυρίως στην διάθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στο μνημόνιο δεν γνωρίζατε τι ψηφίζατε κύριοι. Τώρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε άγνοια.
Αλήθεια, ο εισαγγελέας θα παρέμβει για να ερευνήσει αυτή την περίεργη, ομολογουμένως, εταιρεία και τις ενδεχόμενες συναλλαγές της με εταιρείες που είναι υπόλογες για τη διακίνηση "μαύρου" χρήματος αλλά και χρηματισμού πολιτικών και επιχειρηματιών σε βάρος της οικονομικής πολιτικής της χώρας;

πηγές: tolimeri.blogspot.com, olympia.gr, Πάνος Καμένος

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.