Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Και οι Κύπριοι συνεχίζουν να τα παίρνουν κανονικά!

Εμείς μπορεί να είμαστε στημένοι με την πλάτη στον τοίχο, όμως οι Κύπριοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα...




Η Κύπρος κατατάσσεται στην 9η θέση στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων από τα 27 κράτη μέλη, είπε ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού Γιώργος Γεωργίου.

Σε χαιρετισμό του, στην 5η ετήσια Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» και «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή», που συγχρηματοδοτούνται από τα Ταμεία της ΕΕ την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013, ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στην σημαντική πρόοδο, η οποία έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των Προγραμμάτων αφού, μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί και στα δύο Προγράμματα συνολικά 1.840 έργα, τα οποία αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη ύψους 780 εκ. ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» έχει ήδη υπερδεσμευτεί, ενώ στο Πρόγραμμα «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή έχουν ενταχθεί έργα που δεσμεύουν το 88% του προϋπολογισμού του. Ο κ. Γεωργίου έκανε επίσης ειδική αναφορά στα μέτρα που προωθούνται μέσα από τα Προγράμματα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης και στην προτεραιότητα που δίδεται για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, όπως, επίσης, και για την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας παρουσιάστηκαν δύο έργα τα οποία υλοποιούνται στα πλαίσια των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.