Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

800.000 ευρώ οι ζημιές ΜΟΝΟ στην περιουσία του δήμου Αθηναίων από τα επεισόδια


Ο κύριος Καμίνης, εδώ και μέρες (όπως και τώρα) είναι εξαφανισμένος, όμως οι Αθηναίοι καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους τα σπασμένα των ανεγκέφαλων...




Οι ζημιές ΜΟΝΟ για τον δήμο Αθηναίων, αγγίζουν τις 800.000 ευρώ. Κι όμως, είναι δεκάδες τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία και τα περίπτερα που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σύμφωνα με το πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών του δήμου έχουν καταστραφεί 176 κάδοι απορριμμάτων και 120 επιδαπέδια καλαθάκια ενώ τουλάχιστον 20 τόνοι από αποκολλημένα μάρμαρα και πέτρες μαζεύτηκαν από τα συνεργεία.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα των ζημιών στην πόλη.

«Δεν τιμούν την πόλη μας όλα όσα διαδραματίστηκαν στις 29 Ιουνίου» υπογράμμισε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης. «Δεν παραβλέπω ούτε θέλω να μειώσω τα πρώτα θύματα αυτής της σύγκρουσης, τους τραυματίες πολίτες και αστυνομικούς, τους ζημιωθέντες επιχειρηματίες, όλους όσους καταταλαιπωρήθηκαν εκείνες τις ώρες. Βλέποντας όμως την εικόνα της επομένης ημέρας δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί: Τελικά κανείς δεν αγαπά αυτήν την πόλη;», διερωτήθηκε ο κ. Καμίνης.

Για άλλη μία φορά ζήτησε να αναθεωρήσει τη στάση της η αστυνομία και να πάψει να χρησιμοποιεί χημικές ουσίες κατά τις διαδηλώσεις των πολιτών.

Υπέρ της παύσης στη χρήση των χημικών τάχθηκε και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος πρότεινε την μετατροπή των βανδαλισμών σε ιδιώνυμο κακούργημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.