Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Και νέα προσπάθεια Anti-Facebook από το Google?



Google+ (ή Google Plus) ονομάζεται το νέο κοινωνικό δίκτυο που παρουσίασε η Google, σε μία νέα προσπάθεια να αντιμετωπίσει την τεράστια επιτυχία του Facebook. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η εταιρεία επιχειρεί κάτι ανάλογο, καθώς είχαν προηγηθεί τα...   


...Wave και Buzz με περιορισμένη επιτυχία. Τον περασμένο Μάρτιο επίσης η εταιρεία παρουσίασε το +1, μία λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες της να χαρακτηρίζουν θετικά κάποιο αποτέλεσμα αναζήτησης ή διαφήμισης που εμφανίζεται στο web ή να το αποθηκεύουν για μελλοντική αναφορά.Tο Google+ έχει αρκετές ομοιότητες με το Facebook και στηρίζεται σε πέντε βασικά συστατικά: Circles, Sparks, Hangouts, Instant Uploads και Huddle. Προϋπόθεση για να γραφτεί κανείς είναι να έχει προφίλ στην Google. Το Circles επιτρέπει την οργάνωση των επαφών σε ομάδες, ενώ το Sparks λειτουργεί σαν ένας RSS reader, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν αρχικά τα ενδιαφέροντά τους και στη συνέχεια τους τροφοδοτεί με σχετικό περιεχόμενο. Το Hangouts προσφέρει ζωντανά chats με βίντεο που μπορούν να υποστηρίξουν έως και 10 άτομα. Το Instant Uploads σχετίζεται με το mobility και αποθηκεύει αυτόματα τις φωτογραφίες και τα videos του κινητού σε ένα ιδιωτικό άλμπουμ. Από εκεί και πέρα ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν και με ποιον θα μοιραστεί αυτό το υλικό. Επίσης έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει γεωγραφικές πληροφορίες για κάθε post. Τέλος, το Huddle επιτρέπει στο χρήστη να πραγματοποιεί group chats μέσω του κινητού του. Το ερώτημα είναι κατά πόσον η νέα απόπειρα της Google θα φέρει αποτέλεσμα για την εταιρεία. Τα πρώτα reviews αναφέρουν ότι πρόκειται για μία πλατφόρμα με αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που λείπουν από τον ανταγωνισμό. Πόσο όμως αυτά θα πείσουν τους χρήστες του Facebook (που εκτιμώνται περί τα 750 εκατ.) να στραφούν προς μία νέα πλατφόρμα;  Οι απαντήσεις θα δοθούν όταν βγει στον αέρα το Google+. Προς το παρόν βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση με περιορισμένο αριθμό χρηστών και προσκλήσεις.
Πηγη: www.neo2.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.