Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός... ψυχοραγεί

Στα όρια της εξαθλίωσης ζουν οι 557 εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), οι οποίοι όπως καταγγέλουν στο planet-greece, έχουν να δουν λεφτά να μπαίνουν στις τσέπες τους από...




τις αρχές της Άνοιξης!


Ο Ελληνικός  Ερυθρός Σταυρός  είναι αρωγός του ελληνικού κράτους έχοντας  πρωταγωνιστικό ρόλο οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη. 

      Οι εργαζόμενοι στον  Ελληνικό  Ερυθρό  Σταυρό,  επαγγελματίες  νοσηλευτές, κοινωνικοί  λειτουργοί,  διασώστες και  διοικητικοί υπάλληλοι, φροντίζουν πολλές δεκαετίες   για  την  ομαλή  λειτουργία  των εθελοντικών  σωμάτων  του   και   των υπηρεσιών του,   έτσι  ώστε  η  βοήθεια  να  φτάνει  στην  ώρα της,   αλλά  και   οι εθελοντές του να είναι συντονισμένοι και έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα. 

      Παράλληλα,   η   εθελοντική  προσφορά  των  Σαμαρειτών   Διασωστών   που οργανώνουν  πρόχειρα   ιατρεία  στις πρόσφατες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα,  αλλά και  η  συμμετοχή  των  εργαζομένων  σε  εθελοντικές  δράσεις  όπως   οι   Special Olympics  παρά  το  γεγονός  ότι  παραμένουν απλήρωτοι, δείχνει το μεγαλείο της προσφοράς των εργαζομένων και την αφοσίωσή τους στους σκοπούς του Ε.Ε.Σ.      

     Σήμερα, που η χώρα μας υποφέρει από την οικονομική κρίση, οι συνολικά 557 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια στην ελληνική κοινωνία και στο κράτος παρότι παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς να λαμβάνουν καμία διαβεβαίωση από την Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας τους.
 
       Γι αυτό το λόγο από τις 23-6-2011 έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις με 3ωρες στάσεις εργασίας και συμβολικό αποκλεισμό της οδού Ακαδημίας στις 30-6-2011 ζητώντας την καταβολή της μισθοδοσίας τους  αλλά κυρίως απαιτούν από την Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. να λάβει μέτρα εξασφαλίζοντας το μέλλον και τη βιωσιμότητα του Ε.Ε.Σ. προς όφελος την Ελληνικής Κοινωνίας.

       Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 8.00 – 11.00 και την επόμενη εβδομάδα στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1 στο Κολωνάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.