Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Λεφτά υπάρχουν ,αλλά αυτοί που τα έχουν "ξεχνάνε" να τα δηλώσουν.

Έπειτα από διασταύρωση που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την ομάδα δράσης για φορολογούμενους με μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα και την Δ/νση Φορολογίας Κεφαλαίου της Γενικής Δ/νσης Φορολογίας, εντοπίστηκαν...

 8.666 φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα) με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκ. €, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) τουλάχιστον για ένα έτος, την περίοδο 1997-2007. Στους φορολογούμενους αυτούς απεστάλησαν το Μάιο ατομικές ειδοποιήσεις με τις οποίες ενημερώνονταν για την παράλειψή τους αυτή και καλούνταν να προσέλθουν στην εφορία για να τακτοποιήσουν τη φορολογική τους υποχρέωση.Από αυτούς ήδη το δημόσιο εισέπραξε 11,65 εκ. €.Αρχίζουν άμεσα οι έλεγχοι των 100 φορολογουμένων με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία (από 3 έως 60 εκατ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.