Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Την ερχόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τα αυθαίρετα στο υπουργικό συμβούλιο.Διαβάστε τι δήλωσε ο Παπακωντσταντίνου

Προφανώς για να μη φανεί ασυνεπής απέναντι στα ΜΜΕ ,επειδή την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως η ρύθμιση θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα που τελειώνει σήμερα,ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου φώναξε τις κάμερες και δήλωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:


Την επόμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής φέρνει δύο πολύ σημαντικές ρυθμίσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και, στη συνέχεια, για κατάθεση στη Βουλή.
Η πρώτη είναι το συνολικό νέο πλαίσιο για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Σήμερα, έχουμε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα, το οποίο ούτε προστατεύει το περιβάλλον, ούτε βοηθάει τους επενδυτές στη χώρα μας. Με το νέο σύστημα, θα συντμηθούν οι χρόνοι, θα μειωθούν στα ευρωπαϊκά επίπεδα οι περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες χρειάζεται περιβαλλοντική αδειοδότηση, και ταυτόχρονα θα γίνει ουσιαστική περιβαλλοντική παρακολούθηση των έργων, για να βεβαιωθούμε ότι διαφυλάσσουμε το περιβάλλον.

Η δεύτερη ρύθμιση αφορά στο ζήτημα των αυθαιρέτων. Όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός, τραβάμε μία κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, προχωράμε σε μία δίκαιη ρύθμιση, η οποία εισάγει την λογική του περιβαλλοντικού ισοδύναμου. Μία ρύθμιση η οποία, φυσικά, εξαιρεί αυθαίρετα σε ευαίσθητες περιοχές, σε δασικές και αναδασωταίες περιοχές, σε αιγιαλούς. Αλλά, μια ρύθμιση με την οποία θα μπορεί κάποιος να μεταβιβάζει ένα κτίσμα που σήμερα θεωρείται αυθαίρετο, αφού βεβαίως έχει πληρώσει όλα τα πρόστιμα που θα προβλέπει ο νόμος. Ταυτόχρονα, ενδυναμώνουμε την διαδικασία για την δυνατότητα κατεδάφισης όλων των αυθαιρέτων που θα μείνουν εκτός της ρύθμισης. Είναι μία πολύ μεγάλη πρωτοβουλία αυτή που αναλαμβάνουμε, η οποία θα φέρει λογική, για να μπορέσουμε από εδώ και πέρα να προχωρήσουμε στη χωροθέτηση και πολεοδόμηση, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.