Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Άρθρο: Καταστρέφουν τον τουρισμό οι ταξιτζήδες;


Αυθόρμητα, η απάντηση στον τίτλο είναι ...

..."ΝΑΙ". Αλλά αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, ίσβς και να μην είναι και τόσο "ναι" τελικά. Γιατί; Για δύο βασικούς λόγους:
1. Φταίνε οι ταξιτζήδες για τον χρόνο που επιχειρήται η απελευθέρωση του επαγγέλματός τους; Και με τον τρόπο Ραγκούση μάλιστα; Εδώ το ΟΧΙ είναι ξεκάθαρο. Μια ωραία Ιουλιάτικη πρωία, ο κύριος Ραγκούσης κάλεσε τους δημοσιογράφους για μια σχεδόν τυπική ενημέρωση και 2 θέματα στην ατζέντα του. Και αφού τους είπε πρώτα για το μέφα ζήτημα των ελεύθερων ιντερνετικών hot spots σε στάσεις ΜΕΤΡΟ και λοιπών ΜΜΜ, τους πέταξε έτσι απλά και αθόρυβα, την βόμβα περίπ κατάργησης προεδρικού διατάγματος Ρέππα για την απελευθέρωση των ταξί... Και προκλητικά είπε αυτολεξί - όπως μας ανέφεραν - πως δεν τον νοιάζει και 500.000 να φτάσουν τα ταξί στην Αθήνα, αφού κάποια στιγμή θα επανέλθει η ισορροπία στον σωστό αριθμό!!! Τον χρόνο λοιπόν, τον επέλεξε ο Ραγκού7σης. Οι ταξιτζήδες απλά ακολούθησαν. Θα ακολουθούσαν ακόμη κι αν ήταν παραμονές Χριστουγέννων... Για την "καταστροφή" της τουριστικώς περιόδου, πρώτα φταίει ο Ραγκούσης και μετά οι ταξιτζήδες.
2. Είναι πράγματι... "καταστροφή" της τουριστικής περιόδου; Δε νομίζω! Οι τουρίστες, ξέρουν στην συντριπτική - συντριπτικότατη - πλειοωηφία τους ότι πάνε σε μια χώρα με πάρα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Και ξέρουν επίσης ότι τα μνημόνια για να τους δανείσουν έφεραν περικοπές, γκρίνια και απεργίες. Και επεισόδια. Τα έβλεπαν οι τουρίστες και τα άκουγαν από τις τηλεοράσεις τους εγκαίρως, ΠΡΙΝ επιλέξουν την πατρίδα μας για τις διακοπές τους. Άρα, ξέρουν. Και αν το ταξίδι τους σε μια χώρα - όνειρο, δύναται να χαλάσει από 400 μέτρα πεζοπορία με τις βαλίτσες ανα χείρας ή έναν ολιγόλεπτο αποκλεισμό σε κάποιο λιμάνι, τότε είναι απλώς αχάριστοι. Γιατί ήρθαν με την θέλησή τους σε μια χώρα με τεράστιο πρόβλημα, κερδίζοντας στον αντίποδα: Φθηνότερες διακοπές, με ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ουδείς τους πειράζει!) και απόλυτη ελευθερ/ία να βγαίνουν στα ελληνικά κανάλια και να τους κράζουν... Σιγά ρε μαδάμ, σας καθυστερήσαμε μισή ωρίστα από τις διακοπές σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.