Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Πιο πλήρης και πιο ευανάγνωστη γίνεται η σήμανση των τροφίμων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξασφάλισε περισσότερη διαφάνεια στη σήμανση των τροφίμων. Σήμερα ψηφίζεται από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η νομοθετική συμφωνία μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με...


τη σήμανση των τροφίμων. Η νέα νομοθεσία εκσυγχρονίζει, απλοποιεί και αποσαφηνίζει τη σήμανση των τροφίμων με μεγαλύτερες και ευανάγνωστες ετικέτες καθιστώντας υποχρεωτική την αναγραφή βασικών διατροφικών πληροφοριών όπως τα επίπεδα θερμίδων, λιπαρών, κορεσμένων λιπαρών, πρωτεϊνών, σακχάρων και αλατιού.
Μετά από εκτενείς διαπραγματεύσεις, αποφασίστηκε η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης για όλα τα είδη κρέατος και όχι μόνο για το βοδινό και το ψάρι όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Τέλος, η νομοθετική συμφωνία καθιστά υποχρεωτική και την αναγραφή όλων των ελαίων που περιέχονται στα τρόφιμα που καταναλώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένου και του φοινικέλαιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.