Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Είχαν δίκιο οι μηχανικοί που κατηγορούσαν τον Ρέππα για φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Το είπε το ΣτΕ με απόφασή του ,που δικαιώνει εταιρεία που είχε προσφύγει κατά των πρόσθετων όρων που...


 περιλαμβανόταν στη διακήρυξη του έργου της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του υπουργείου Πολιτισμού «Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων» και διατάσσει την αναστολή της προόδου του διαγωνισμού, που προκηρύχτηκε στις 18 – 2 – 2011. Η Απόφαση του ΣτΕ αποτελεί κόλαφο και για το υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ, καθώς οι μη νόμιμοι αυτοί πρόσθετοι όροι εγκρίθηκαν με απόφαση του υπουργού, ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων. Όπως επισημαίνεται στην Απόφαση του ΣτΕ, ούτε από την γνωμοδότηση αυτή «προκύπτει, κατά τρόπο ειδικώς αιτιολογημένο, η ανάγκη προσθήκης στη διακήρυξη των επίμαχων πρόσθετων όρων τεχνικής ικανότητας των διαγωνιζομένων. Και τούτο διότι το δημοπρατούμενο έργο δεν φαίνεται να παρουσιάζει κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες που θα δικαιολογούσαν την αξίωση με την προσθήκη των ανωτέρω πρόσθετων όρων, αυξημένης τεχνικής εμπειρίας και γνώσης και τεχνικού εξοπλισμού εκ μέρους του διαγωνιζόμενου».
Ουσιαστικά το ΣτΕ λέει ότι κακώς μπήκαν οι πρόσθετοι όροι που πέταξαν έξω από το διαγωνισμό κάποιες εταιρίες και ουσιαστικά φωτογράφησαν κάποιες άλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.