Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γαλλικά κρέατα με E.coli καταναλώθηκαν στη Μακεδονία

Τη διακίνηση τον Ιούνιο στην Κεντρική Μακεδονία 174 κιλών γαλλικού κρέατος με e.coli, τα οποία έχουν καταναλωθεί...

χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Συγκεκριμένα η Περιφέρεια επισημαίνει ότι στις 13 Ιουλίου ενημερώθηκε μέσω του ΕΦΕΤ για τη διακίνηση γαλλικού κρέατος με e.coli ενώ η αρχική κοινοποίηση έγινε στις 30 Ιουνίου μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης από τις βελγικές Αρχές, που ανίχνευσαν το συγκεκριμένο μικροοργανισμό, σε κρέας της εταιρείας «Sa Lancier», του οποίου η πρώτη ύλη προερχόταν από το σφαγείο «Group Bigard» της Γαλλίας. Στις 12 Ιουλίου οι γαλλικές αρχές ενημέρωσαν ότι μία ποσότητα των παραπάνω κρεάτων είχε διακινηθεί και στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την «τύχη» των κρεάτων που διακινήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, η Περιφέρεια επισημαίνει ότι κατά τον έλεγχο των επιχειρήσεων που είχαν εισάγει τις συγκεκριμένες παρτίδες βόειου κρέατος, βρέθηκε ποσότητα 42,8 κιλών που καταστράφηκε με αποτέφρωση στις 14 Ιουλίου ενώ άλλα 173,8 κιλά που εισήχθησαν στις 16 Ιουνίου διατέθηκαν στη λιανική πώληση στις 20 Ιουνίου και καταναλώθηκαν.

Η Περιφέρεια πάντως επικαλείται διευκρίνιση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σύμφωνα με το οποίο, «δεν παρατηρήθηκε κανένα κρούσμα στους καταναλωτές, που να συνδέεται με τον συγκεκριμένο μικροοργανισμό κατά το τελευταίο διάστημα».

πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.