Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Γέλασε και λίγο το χειλάκι τους εκεί στο ΧΑΑ... Κοντεύει στις 1000 μονάδες ο δείκτης!



Εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 11,54% καταγράφει αυτήν την ώρα (13:32) ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν δυναμική άνοδο που αγγίζει σχεδόν το 30%, εν όψει των επίσημων...
 ανακοινώσεων για τη συμφωνία συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 981,66 μονάδες ενώ ο τζίρος των συναλλαγών ανέρχεται σε 50,14 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται μεταξύ άλλων οι μετοχές της Εθνικής, που καταγράφουν άνοδο 29,86%, της Πειραιώς με κέρδη 28,57% και της ΑΤΕ (+29,09%).

Νωρίτερα, το Χ.Α. ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της EFG Eurobank

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τραπεζική πηγή, η σχέση ανταλλαγής είναι επτά μετοχές της EFG για πέντε μετοχές της Alpha.

«Έχουμε αλλαγή ψυχολογίας στην αγορά και τον τραπεζικό κλάδο μετά τη συγχώνευση Alpha-Eurobank... oι επενδυτές αναμένουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις στις τράπεζες», δήλωσε στο Reuters ο κ. Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.