Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στους 12 μήνες η θητεία, ίσως και στους 15!

Είναι οριστικό. Η θητεία αυξάνεται στους 12 μήνες. Αυτό είναι κατ' αρχήν το σίγουρο. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να αυξηθεί ακόμη και στους 15 αφού το 12μηνο καλύπτει ΜΟΝΟ τις υπηρεσίες. Αλλάζει επίσης και η ηλικία που θα πρέπει υποχρεωτικά, πλέον, οι άνδρες να υπηρετούν...




Στην ηλικία των 18 και 19 θα πραγματοποιείτε πλέον με εξαναγκαστικό χαρακτήρα η στράτευση.
Το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα στα ταμεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας φέρνει ριζικές αλλαγές στην λειτουργία και τον τρόπο επάνδρωσης του Ελληνικού στρατού. Η αδυναμία συντήρησης του μεγάλου πληθυσμού των επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) εξαναγκάζει την πολιτεία να προβεί σε μαζικές απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. που συμπλήρωσαν την 7ετή θητεία τους, αυξάνοντας παράλληλα την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας των πολιτών από τους 9 στους 12 μήνες.

Ήδη ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Μπεγλίτης έχει παραδώσει εισήγηση στον Πρωθυπουργό, ενώ έχουν μπει στον πάγο οι νέες προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών.

Το μέτρο που προβλέπει την αύξησης της στρατιωτικής θητείας αναμένεται να εφαρμοστεί στο χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2011- Ιανουαρίου 2012, ενώ προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα της λιποταξίας και της μακροχρόνιας στράτευσης λόγω συνεχόμενων αναβολών, ποσοστό που αγγίζει το 15% των στρατεύσιμων. Πλέον οι νέοι θα καλούνται «στα όπλα» από την ηλικία των 18-19 ετών, αμέσως μετά την αποφοίτηση τους από το Λύκειο, με το δικαίωμα της αναβολής της αναβολής της θητείας να μην προβλέπεται. Επίσης το Υπουργείο υπογραμμίζει πως δεν τίθεται ζήτημα απώλειας των θέσεων των επιτυχόντων των Πανελληνίων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, καθώς οι νέοι θα μπορούν να εγγραφούν κανονικά στην σχολή τους, αφού ολοκληρώσουν την θητεία τους.

Η εν λόγω απόφαση έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και στα σχολεία όλης της χώρας, με τους υποψήφιους προς στράτευση να κατηγορούν το Υπουργείο για παρακόληση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής τους καριέρας.

1 σχόλιο:

  1. θα πραγματοποιείτε πλέον με εξαναγκαστικό χαρακτήρα η στράτευση ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!!!!!!!!!!!
    παρακόληση ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.