Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η κυβέρνηση παραχωρεί γη σε νέους αγρότες με ενοίκιο 5 ευρώ / στρέμμα

Ευκαιρία για όσους νέους θέλουν να ασχοληθούν με την αγροτική ζωή δίνει η κυβέρνηση, με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για...



την παραχώρηση αγροτικής γης σε νέους αγρότες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα.

«Σε όλους τους νομούς της χώρας έχουν καταγραφεί "καθαρά" 3 εκατ. στρέμματα και η παραχώρηση θα γίνει με συμβολικό ενοίκιο της τάξης των 5 ευρώ το στρέμμα, με τις συμβάσεις να κυμαίνονται από 5 έως 20 χρόνια, ανάλογα με την καλλιέργεια», ανέφερε ο υφυπουργός.

Διευκρίνισε ακόμη ότι «η παραχώρηση θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια από τους περιφερειάρχες».
«Ποια είναι αυτά; Εμείς λέμε ο δικαιούχος να είναι αγρότης, να είναι νέος κάτω των 30 ετών, να έχει πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Γεωπονικής Σχολής, να είναι το χωράφι του όμορο με αυτό που είναι του Δημοσίου», εξήγησε ο Γ. Δριβελέγκας και συμπλήρωσε ότι «τα πρώτα στρέμματα θα δοθούν πιλοτικά σε Έβρο, Σέρρες και Αιτωλοακαρνανία».

Σημείωσε επίσης ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί το Σεπτέμβριο, «αμέσως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία από τους περιφερειάρχες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.