Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ελλάδα... ιδού ο νέος σου Πρωθυπουργός!

Ετοιμάζει τις βαλίτσες του και οσονούπω θα βρίσκεται στη χώρα μας. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) κ. Χορστ Ράιχενμπαχ ορίστηκε ως επικεφαλής... 


ad hoc ομάδας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.


Η ομάδα στην οποία είναι επικεφαλής ο γερμανός διπλωμάτης, που συστήθηκε μετά από πρόταση του προέδρου της Κομισιόν κ. Μπαρόζο, αναλαμβάνει με υπερεξουσίες κεντρικό ρόλο στην εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. Ο κ. Ράιχενμπαχ διορίστηκε στις 21 Ιουλίου και αναμένεται να εγκατασταθεί στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, μαζί με τον πρώην γενικό διευθυντή αγοράς της Κομισιόν, κ. Γιούργκεν Χόλμκβιστ, τον βοηθό του, κ. Ράιτ και 30 περίπου εμπειρογνώμονες.

Πολλοί μιλούν για έναν «πρωθυπουργό» δίπλα στον πρωθυπουργό που θα εξασφαλίσει τη σωστή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου, και πολλοί θέτουν ερωτήματα για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του κ. Ράιχενμπαχ.

Η ομάδα υπό τον κ. Ράιχενμπαχ ονομάζεται, σε έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε, «ομάδα κρούσης» και θα έχει τον έλεγχο του Μεσοπρόθεσμου και τον έλεγχο και την προώθηση του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.