Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κάνουμε θυσίες για... τα παιδιά μας!

Οι Έλληνες πολίτες τα δίνουν όλα, πολλά νοικοκυριά βρίσκονται στο όριο της φτώχειας, όμως οι προβλέψεις μιλούν για βάθος χρόνου. Το χρέος θα υποχωρήσει κάτω του 60% του ΑΕΠ μετά από...



20 χρόνια!

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Μιγκέλ Άνχελ Γκουρία βρίσκεται στη χώρα μας και θα παρουσιάσει μαζί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο την έκθεση του οργανισμού για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Γκουρία αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέροντας ότι οι από φάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου θα επιτύχουν αρκεί να τηρηθεί απαρέγκλιτα το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.


Ο ΟΟΣΑ πιστεύει ότι "η ανάπτυξη θα μπορούσε να έχει θετικό πρόσημο το 2012 με την προϋπόθεση ότι οι εξαγωγές και οι επενδύσεις θα ορθοποδήσουν και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν καρπούς".

Αναγνωρίζει ότι, όπως είναι φυσικό, η συρρίκνωση του προϋπολογισμού μείωσε την εσωτερική ζήτηση. Η παραγωγή μειώθηκε πάνω από το 4% το 2010 και το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 16% στις αρχές του 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ,  η έκθεση αναφέρει ότι θα χρειαστούν δύο δεκαετίες για να πέσει το χρέος της χώρας κάτω από το 60% του ΑΕΠ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.