Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τέσσερις Αμερικανοί της Πρεσβείας πίσω από το σκάνδαλο υποκλοπών


Τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα έχουν διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που κάποιοι προσπάθησαν να κουκουλώσουν. Τι γίνεται με την "αυτοκτονία" Τσαλικίδη; Ποιοι τον... αυτοκτόνησαν; Ο εισαγγελέας...




Εφετών Δ. Δασούλας, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών – με πρώτο θύμα τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή – αναμένεται να ασκήσει διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατασκοπία εναντίον τεσσάρων υψηλών στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και όλων των Αμερικανών που επανδρώνουν το κλιμάκιο της CIA στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αυριανή", ο εισαγγελέας Δασούλας κατάφερε μετά από έρευνα μηνών να στοιχειοθετήσει βασικές παραμέτρους της υπόθεσης, κατορθώνοντας καταρχήν τον εντοπισμό ενός ύποπτου κινητού τηλεφώνου, το οποίο λειτούργησε με σύνδεση, που χρησιμοποιούσαν υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας.

Όπως αναφέρει η «Αυριανή», παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα σε κανένα αίτημα δικαστικής συνδρομής που υπέβαλε ο Έλληνας εισαγγελέας, κατέληξε τελικά στην ταυτοποίηση των υπόπτων προσώπων με βάση δεδομένα που του παραδόθηκαν από την έρευνα των εγχώριων υπηρεσιών στα οποία θα βασιστεί η προσωποποίηση των κατηγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.