Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ρουμάνοι ξάφριζαν τουρίστες και ηλικωμένους

Πρόκειται για πέντε Ρουμάνους, ηλικίας από 21 έως 54 ετών, που δρούσαν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας...



Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι δράστες παρακολουθούσαν τα θύματά τους τη στιγμή που αυτά πραγματοποιούσαν τις αναλήψεις χρημάτων και στη συνέχεια, σπασχολώντας τα, αφαιρούσαν τα αναληφθέντα ποσά.


Ως «εγκέφαλος» της σπείρας φέρεται ένας 54χρονος, ο οποίος μοίραζε τους ρόλους στα υπόλοιπα μέλη. Κάποιοι εξ αυτών είχαν το ρόλο του «τσιλιαδόρου», άλλοι παρατηρούσαν τα υποψήφια θύματα κι άλλοι τα έκλεβαν.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν, το τελευταίο 10ήμερο μόνο να αρπάξουν χρήματα από τρεις τουρίστες στα Μετέωρα Καλαμπάκας κι από έναν ηλικιωμένο στη Βέροια.
Η σύλληψή τους έγινε επ' αυτοφώρω χθες το πρωί στο πλαίσιο ερευνών, στην περιοχή της Καλαμαριάς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση» και «διάπραξη διακεκριμένων κλοπών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.