Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ο Παπουτσής δείχνει τους συνδικαλιστές ταξιτζήδες ως καθοδηγητές των επεισοδίων

Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή για τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί και τις επιθέσεις εναντίον γραφείων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...
 
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, χθες κάνατε μια έκκληση για τους ιδιοκτήτες ταξί. Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο πιο ήπια. Πιστεύετε ότι πήραν το μήνυμα ή όχι ακόμη; Σε ποια κατεύθυνση βρισκόμαστε;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής: Έχω την αίσθηση ότι η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών ταξί αντιλαμβάνονται το πρόβλημα. Κάποιοι όμως επιμένουν να τους οδηγούν στη σύγκρουση με την κυβέρνηση και σε μια συνεχή διεκδίκηση χωρίς νόημα. Και εξηγώ για ποιο λόγο είναι χωρίς νόημα. Διότι στην πραγματικότητα το νομοθετικό πλαίσιο, το νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ραγκούσης, τώρα είναι σε επεξεργασία. Άρα χρειάζεται και τις δικές τους προτάσεις, τις δικές τους ιδέες και τις δικές τους διεκδικήσεις. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα γίνουν όλες οι συζητήσεις και κάπου θα καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή.
Όμως, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν επιλέξει αυτή τη χρονική στιγμή τη σύγκρουση. Κάποιοι έχουν επιλέξει τώρα να γίνει η σύγκρουση με την Κυβέρνηση. Και οδηγούν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες των ταξί, οι οποίοι και εκείνοι έχουν τις αγωνίες τους, -μέσα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα για την οικονομία και για τους ίδιους τους οδηγούς- στη σύγκρουση και στο αδιέξοδο.

Δημοσιογράφος: Ποιοι τους οδηγούν κύριε Υπουργέ; 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εκείνοι οι οποίοι προφανώς ηγούνται όλων αυτών των περιστατικών τα οποία βιώνουμε παντού. Ορισμένα από αυτά τα περιστατικά είναι περιστατικά βίας. Και ενώ μέχρι πρότινος κινούνταν όλοι στα όρια της νομιμότητας, από τη στιγμή που βλέπουν ότι γίνεται προφανής ο στόχος και η επιδίωξή τους, αρχίζουν και εντείνουν τις προσπάθειές τους και προχωράνε σε πιο βίαιες εκδηλώσεις. Είδαμε εχθές επιθέσεις σε κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και σε γραφεία ορισμένων συναδέλφων βουλευτών. Θεωρώ ότι είναι απολύτως απαράδεκτο. Είναι έξω από κάθε όριο λογικής και ανοχής του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για ένα θέμα που επαναλαμβάνω είναι τώρα στην προετοιμασία της νομοθετικής επεξεργασίας. Για αυτό το λόγο θεωρώ ότι υπάρχουν σκοπιμότητες. Επιπλέον, όπως είδατε και χθες μετά τις δηλώσεις μου, άκουσα ορισμένους που αναφέρθηκαν σε εμένα προσωπικά, απαντώντας σε εμένα λες και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι εκείνος, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για την επίλυση του προβλήματος. Αυτό αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο τον πραγματικό στόχο. Ότι ο στόχος είναι η βία, οι βίαιες αντιδράσεις, ούτως ώστε να προκληθεί η αντίδραση της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής του κράτους και από εκεί και πέρα να δημιουργήσουν μια μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Δημοσιογράφος: Ποιοι είναι όμως αυτοί κ. Υπουργέ; Δεν μας λέτε.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το ποιοι είναι το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Είναι όλοι εκείνοι, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται και δεν αναλαμβάνουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, η οποία αυτή τη στιγμή απαιτεί να προχωρήσει γρήγορα η λειτουργία της οικονομίας μας και η λειτουργία της αγοράς. Είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, κρίσιμη περίοδο για την οικονομία μας, κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό, κρίσιμη περίοδο για κάθε τουριστικό προορισμό ξεχωριστά. Για τις τοπικές κοινωνίες, για το μικρό εμπόριο, για τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να ξεκουραστούν, γιατί υπάρχει και αυτή η διάσταση. Επιτέλους ας σεβαστούμε την ανάγκη των ανθρώπων να ξεκουραστούν. Όλα αυτά δεν τα λαμβάνει κανείς υπ’ όψιν του. Δεν δίνουν καμία προσοχή, καμία εμπιστοσύνη στο κράτος στην πολιτεία η οποία δεσμεύεται δια του πρωθυπουργού και του αρμοδίου υπουργού ότι ο διάλογος είναι ανοικτός είναι μπροστά μας, ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα υπάρχει πλήρης παρουσίαση όλων των θέσεων της κυβέρνησης και επιμένουν σε ακραίες μορφές αγώνα. Γιατί πράγματι είναι ακραίες μορφές αγώνα. Θεωρώ λοιπόν ότι αν πρόκειται περί μεμονωμένων περιστατικών, αν είναι κάποιοι συνδικαλιστές ή κάποιες μεμονωμένες δυνάμεις, η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών και των ιδιοκτητών ταξί θα πρέπει να τους απομονώσει. Αν είναι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες υποκινούν αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη τους με παρρησία στον ελληνικό λαό. Να πουν τα πράγματα με το όνομα τους και να πουν ότι πίσω από αυτές τις κινητοποιήσεις είμαστε εμείς και κάποιοι άλλοι. Αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο κλεφτοπόλεμος, αυτό το κρυφτούλι. Μπορεί για κάποιους να είναι μια άσκηση πολιτικών επιδιώξεων και κομματικών επιδιώξεων, για άλλους όμως έχει πραγματικό κόστος, έχει μεγάλο κόστος για το συμφέρον της χώρας μας και έχει μεγάλο κόστος στο δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.