Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Θα κατεδαφιστούν άμεσα 10.000 αυθαίρετα

Την κατεδάφιση 5.000 έως 10.000 αυθαιρέτων αμέσως μετά το καλοκαίρι προανήγγειλε,  η γενική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη.  «Αξιολογούμε κατά προτεραιότητα τα αυθαίρετα τα οποία...


βρίσκονται σε ζώνες που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν αναγερθεί».Εξήγησε ότι πρόκειται για αυθαίρετα που βρίσκονται κυρίως στην Αττική και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση «τακτοποίησης», είτε γιατί βρίσκονται σε αιγιαλούς, δασικές περιοχές, ρέματα, ή αρχαιολογικούς χώρους.  Συγκεκριμένα η κ. Καραβασίλη δήλωσε ότι πολλά αυθαίρετα βρίσκονται σε «κοινόχρηστους χώρους, σε δημόσια κτήματα, σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, στο αιγιαλό, ή τη ζώνη παραλίας, σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, σε παραδοσιακό οικισμό, επίσης σε ρέμα ή σε βιότοπο».
Η κυρία Καραβασίλη διευκρίνισε ότι  οι μπουλντόζες θα μπουν και σε μεγάλες κατασκευές, ενώ σημείωσε πως τα έξοδα της κατεδάφισης θα βαρύνουν τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων.
Σύμφωνα με την γενική γραμματέα  η υπηρεσία κατεδάφισης που θα στελεχωθεί από 41 άτομα θα προχωρά και σε επίταξη ιδιωτικών μηχανημάτων, αν χρειαστεί.

πηγή:voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.