Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Επιστολή Παπαϊωάννου σε ιστολόγιο:"δεν προτίθεμαι να φιμώσω την ελεύθερη έκφραση"

Με αφορμή δημοσίευση του Olympia.gr σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών,ο υπουργός δικαιοσύνης ,προς τιμήν του,έστειλε επιστολή διευκρινίζοντας τη θέση του ,αλλά και ότι ...


στόχος του υπουργείου δεν είναι η καταάργηση της ανωνυμίας των blogs αλλά η καταπολέμηση των σύγχρονων εγκλημάτων που γίνονται μέσω διαδικτύου.

Γράφει ο Υπουργός:
Αξιότιμοι κύριοι
με αφορμή το σχόλιο που αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας, για την εγκυρότητα της πληροφόρησης θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η υπόθεση των υποκλοπών τέθηκε στο αρχείο επί κυβερνήσεως Ν.Δ.

Ο σημερινός Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε ζητήσει την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, ενέργεια η οποία οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα, όπως ορθώς αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα σας.

Ωστόσο, για την πληρότητα της ενημέρωσης που υπηρετείτε θα πρέπει να επισημανθεί ότι σε καμία περίπτωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση, τη διάδοση των ιδεών και τη διατύπωση απόψεων ακόμη και οξείας κριτικής μέσω διαδικτύου, ούτε να περιορίσει στο ελάχιστο το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και ιδιαίτερα του νέου να αμφισβητεί δημόσια συμπεριφορές, πολιτικές και πρακτικές του δημόσιου βίου.

Έχει επανειλημμένως επισημανθεί ότι είναι σαφής και ξεκάθαρη η πρόθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης να προωθήσει μέτρα για την καταπολέμηση των σύγχρονων εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω διαδικτύου.

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Ο υπουργός δείχνει ειλικρινής και με όσα αναφέρει ικανοποιεί τους περισσότερους Έλληνες bloggers.Δεν ικανοποιεί αυτούς που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με μαφιόζικες τακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.