Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Έρχονται απολύσεις και άγριες περικοπές στον Πήγασο του Μπόμπολα


Με την απειλή του λουκέτου βρίσκεται ο Όμιλος Πήγασος και πλέον αποφασίστηκαν δραστικές περικοπές σε όλα τα μέσα, ακόμη και μπαράζ απολύσεων...




Ο "Πήγασος" μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί. Οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Οι άγριες περικοπές μισθών και δαπανών θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη απόφαση.

Στο διοικητικό συμβούλιο αποφασίστηκε η συμπίεση του κόστους λειτουργίας των εταιρειών καθώς και η αναθεώρηση της πιστοδοτικής και πιστοληπτικής πολιτικής. Κι αυτό είναι το... θετικό σενάριο, δεδομένου ότι θα επέλθει αναστροφή των αρνητικών συγκυριών της ελληνικής οικονομίας! Σενάριο μάλλον απίθανο, δεδομένου των εκτιμήσεων τόσο του υπουργείο Οικονομικών, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δραματική κατάσταση περιπλέκεται από τις μετοχές της μητρικής εταιρείας, οι οποίες έχουν υπαχθεί από 8/4/2011 στην κατηγορία επιτήρησης με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010.

Οι ζημιές αποδίδονται κυρίως στις συνέπειες των τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις επί των εσόδων του ομίλου που προέρχονται κυρίως από διαφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.