- Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
- MNI: E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
- Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Επέστρεψε εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
Γελάκια, γκριμάτσες, αγκαλίτσες και... χορατά, από...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
«Βιαστική» και «ανακριβή» χαρακτηρίζουν πηγές της...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
Κίνηση «υψηλού πολιτικού ρίσκου, που ξαναφέ...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν χθες στις Βρυξέλλες, προκει...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Κυριακή 21 Αυγούστου 2011
Στην τελική ευθεία οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια
Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής που αναβαθμίζουν το ρόλο των πανεπιστημιακών στη διοίκηση των ΑΕΙ αναμένεται να εισαχθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη.
Ειδικότερα, η πρώτη αλλαγή αφορά...
στη σύνθεση του συμβουλίου διοίκησης των ιδρυμάτων. Αρχικά προβλεπόταν η συμμετοχή σε αυτό επτά πανεπιστημιακών, επτά εξωπανεπιστημιακών και ενός εκπροσώπου των φοιτητών. Το κείμενο που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα προβλέπει οι πανεπιστημιακοί να έχουν τελικά οκτώ εκπροσώπους. Εξι θα είναι οι εξωπανεπιστημιακοί και ένας ο εκπρόσωπος των φοιτητών.
Ακόμη μία αλλαγή αφορά την αναβάθμιση της Συγκλήτου, η οποία θα αναλάβει να διαμορφώνει τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα.
Τέλος, οι φοιτητές θα συνεχίσουν να εισάγονται σε τμήματα και όχι σε σχολές όπως προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο. Ετσι, απομακρύνεται το ενδεχόμενο προπαρασκευαστικού έτους.
«Ο διάλογος ενός ολόκληρου χρόνου απέδειξε ότι υπάρχει μια ευρεία συμφωνία, παρά τις επί μέρους διαφωνίες», αναφέρει η υπουργός Παιδείας στο Βήμα και συμπληρώνει: «Στη διάρκεια αυτού του χρόνου δέχθηκα σημαντικές τροποποιήσεις και αλλαγές, όμως ακόμη και σήμερα συζητώ θέματα όπως, π.χ., οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου ή της Συγκλήτου».
Η κ. Διαμαντοπούλου πάντως επιμένει στη θέση ότι ««κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις δεν μπορεί να έχουν λόγο στα πανεπιστήμια». «Στο πανεπιστήμιο, δημοκρατία δεν σημαίνει ούτε κομματοκρατία, ούτε μετριοκρατία», υπογραμμίζει.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα συνεδριάζει εκτάκτος η σύνοδος των Πρυτάνεων, για να επανακαθορίσει τη στάση που θα τηρήσει, δεδομένων των υποχωρήσεων της υπουργού.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.