Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μουσειακό έκθεμα η ζωή - μύθος του bodybuilder Σβαρτζενέγκερ

Το σπίτι όπου ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αυστρία, μετατράπηκε σε μουσείο αφιερωμένο στη ζωή του...



Ξεκίνησε την καριέρα του από την Αυστρία ως body-builder για να διαγράψει εν συνεχεία μια λαμπερή πορεία ως αστέρας στον χώρο του θεάματος και να προσγειωθεί στην θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια.

Επιτυχημένος όσοι λίγοι, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ "επέστρεψε" στη γενέτειρά του, στο χωριό Ταλ κοντά στο Γκρατς της Νότιας Αυστρίας, όχι αυτοπροσώπως αλλά ως... μουσειακό έκθεμα.

Το οικογενειακό σπίτι όπου αυτός γεννήθηκε και ξεκίνησε να χτίζει το κορμί του (και μαζί την καριέρα του) μετατράπηκε σε μουσείο και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 30 Ιουλίου, ανήμερα των 64ων γενεθλίων του Άρνι.

Περνώντας την πόρτα της οικίας και ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το δωμάτιο όπου μεγάλωσε ο Σβαρτσενέγκερ, τα αυθεντικά όργανα γυμναστικής με τα οποία αυτός άρχισε να χτίζει μπράτσα, κάποια βραβεία από την εποχή που έκανε ακόμη τα πρώτα του βήματα στον χώρο του body-building καθώς και memorabilia από τις μετέπειτα ταινίες του: το σπαθί του Κόναν, τη μοτοσυκλέτα του Eξολοθρευτή κ.α..

Να σημειωθεί ότι όπως πολλοί άλλοι διάσημοι και επιτυχημένοι, έτσι και ο Άρνι ξεκίνησε από χαμηλά, μεγαλώνοντας σε μια φτωχική οικία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό.

Όσο για τους κατοίκους της περιοχής, αυτοί σε γενικές γραμμές νιώθουν υπερήφανοι για τον συμπατριώτη τους, παρά το γεγονός πως αυτός στο παρελθόν τους έχει "πληγώσει" με κάποιες κινήσεις του, ειδικά την περίοδο που ήταν κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Ενδεικτικά, το 2005, η αποφάσή του να μην χαρίσει τη ζωή σε έναν θανατοποινίτη, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην πόλη Γκρατς με αποτέλεσμα οι αρχές να αφαιρέσουν το όνομα του Σβαρτσενέγκερ από τοπικό ποδοσφαιρικό στάδιο στο οποίο το είχαν δώσει προς τιμήν του.

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.