Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο... Αρμαγεδδών ζωντανεύει στη Νέα Υόρκη! [LIVE STREAM]


Προετοιμασμένοι για τον χειρότερο εφιάλτη τους είναι οι νεοϋορκέζοι. Ο τυφώνας έχει ήδη χτυπήσει τις ακτές της...



Βόρειας Καρολίνας με μεγάλης έντασης καταιγίδες και ισχυρότατους ανέμους και κατευθύνεται βορειότερα, στην Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτον και Φιλαδέλφεια.

Σε κατάσταση πανικού η Νέα Υόρκη

Συναγερμός έχει σημάνει στο "Μεγάλο Μήλο", όπου οι προετοιμασίες των κατοίκων θυμίζουν σκηνές από το «Αρμαγεδών» και εκκενώνονται ακόμα και νοσοκομεία από περιοχές «υψηλού κινδύνου». Όλοι φοβούνται τα χειρότερα, με πρόσφατες τις μνήμες από τον κυκλώνας Κατρίνα που το 2005 έπληξε τη Νέα Ορλεάνη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.500 άνθρωποι

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Νέας Υόρκης , ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, έδωσε εντολή να απομακρυνθούν από παράκτιες περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι, οι οποίο θα καταφύγουν στα 400 κέντρα υποδοχής που έχουν ετοιμαστεί στην πόλη.

Πάνω από 350 χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από το Μπατερυ Παρκ μέχρι το Coney Island.

"Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν υποχρεωτική εκκένωση και δεν θα το κάναμε τώρα αν δεν πιστεύαμε ότι αυτή η καταιγίδα μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον, από το μεσημέρι θα σταματήσουν να λειτουργούν στη Νέα Υόρκη όλες οι αστικές συγκοινωνίες ενώ υπάρχουν σχέδια για το κλείσιμο του μετρό και των γεφυρών για προληπτικούς λόγους και για την χρήση στρατιωτών και εθνοφρουρών για κάθε έκτακτη ανάγκη.

Από τις 19:00 ώρα Ελλάδας,τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης πρόκειται να κλείσουν και δεν θα δέχονται καμιά άφιξη πτήσης. Οι απογειώσεις αεροσκαφών δεν έχουν απαγορευθεί ακόμα, αλλά οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες έχουν ακυρώσει τα δρομολόγια τους.

Τα πολεμικά αεροσκάφη εγκατέλειψαν τις βάσεις στη Φλόριντα, το Ντέλαγουερ και την Βιρτζίνια και τα πολεμικά πλοία από το λιμάνι του Χάμπτον Ρόουντς ανοίχτηκαν στη θάλασσα ενώ περίπου 100.000 μέλη της αμερικανικής Εθνοφρουράς βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Τα χειρότερα σενάρια

Όσο περνά η ώρα ο τυφώνας, ενισχύεται και αναμένεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω στην κατηγορία 4 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Ο Αϊρίν έχει διάμετρο 820 χιλιόμετρα, το ένα τρίτο του συνολικού μήκους των ανατολικών ακτών της ΗΠΑ, σύμφωνα με τη NASA.

Στην χειρότερη περίπτωση, το πέρασμα του τυφώνα από την Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα φέρει μαζικές καταστροφικές πλημμύρες σε όλο το νότιο Μανχάταν.

Η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί και τα νερά θα ξεχυθούν σαν τσουνάμι και θα σκεπάσουν πολλές περιοχές,από το Σαουθάμπτον- γνωστό θέρετρο της αμερικανικής μεγαλούπολης – μέχρι και μέσα στην Νέα Υόρκη, καλύπτοντας το αεροδρόμιο JFK και την Γουόλ Στριτ.

Από τις πλημμύρες θα προκληθούν κατολισθήσεις στα παράλια της Νέας Υόρκης και οι γέφυρες της πόλης μπορούν να κοπούν στα δύο από την ορμή των κυμάτων και του αέρα. Από τους θυελλώδης ανέμους, τα τζάμια από τους ουρανοξύστες θα σπάσουν και τα θρύψαλα θα σκεπάσουν τους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Η τελευταία φορά που η Νέα Υόρκη δέχθηκε την καταστροφική μανία της φύσης ήταν το 1938, όταν ο κυκλώνας Νιου Ίνγκλαντ πέρασε 64 χιλιόμετρα από το Μανχάταν και προκάλεσε ζημιές που αντιστοιχούν σήμερα σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.