Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Porsche Boxter, μοντ. 2002 με 11.500 ευρώ!

Η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται ένα βήμα πριν το ΚΡΑΧ. Ήδη το "καινούργιο αυτοκίνητο" βρίσκεται σε κώμα ενώ στην εντατική εισάγεται πλέον και το "ματεχειρισμένο"...




Ψάχνοντας, οι συντάκτες του planet-greece, σε γνωστό site αγγελιών πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, πέσαμε πάνω σε αυτή την αγγελία: Porsche Boxter, μοντ. 2002, πωλείται προς 11.500 ευρώ και μάλιστα η τιμή είναι συζητήσιμη!

Αναμφίβολα ο ιδιοκτήτηες του εν λόγω αυτοκινήτου σε καμία περίπτωση δε θα σκεφτόταν ότι θα το "σκότωνε" όταν το αγόραζε.

Όχι το αυτοκίνητο, όπως και πολλά άλλα παρόμοια, που πωλούνται, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, ούτε έχουν βγει... ελλατωματικά. Άλλωστε και μόνο η φίρμα "Porsche" αποτελεί εγγύηση. Απλώς, και αυτά τα αυτοκίνητα, έπεσαν θύματα της γενικότερης (επικίνδυνης) πολιτικής της κυβέρνησης πώς ότι κυκλοφορεί στον δρόμο και είναι πάνω των 1.800 κυβικών, πρέπει να φορολογηθεί και μάλιστα υψηλότατα!!!

Δηλαδή, για να κατανοήσετε το σκεπτικό του ιθύνοντα νου, αυτού του φορολογικού νομοσχεδίου... Όποιος πάρει αυτή την porsche, με 11.500 ευρώ σημαίνει ότι είναι πλούσιος και θα πρέπει να πληρώσει 960 ευρώ σε τέλη κυκλοφορίας! Αυτός, όμως, που θα τα σκάσει γερά για να αγοράσει π.χ. το Audi A1 GTi, που είναι 1.400 κυβικά και κοστίζει 31.000 ευρώ στην φουλ έκδοση, θα πληρώσει μόλις 262 ευρώ!!!

Θα μας πείτε, τι κοινά έχουν τα δύο αυτοκίνητα; Πολλά και τίποτα, απαντάμε, κι εξηγούμαστε.

Και τα δύο αυτοκίνητα απευθύνονται σε κοινό (ανεξαρτήτου ηλικίας) με σπορ ανησυχίες. Και τα δύο αυτοκίνητα απευθύνονται σε ανθρώπους που τα οδηγούν κυρίως κατά μόνας και σε κάποιες περιπτώσεις παίρνουν και δεύτερο άτομο.

Πόσο κοστίζουν τα σέρβις; Το καινούργιο audi, στην αντιπροσωπεία ανταγωνίζεται στα ίσια την μεταχειρισμένη Boxter. Μόλις 10% φθηνότερο! Έχει και υψηλή κατανάλωση, αφού τα 185 άλογα, για να παραχθούν χρειάζονται έναν κομπρέσορα κι ένα τούρμπο. Και μπορεί στην μεικτή κατανάλωση επίσημα η εταιρεία να αναφέρει ότι καίει 5,9 λίτρα/100χλμ, όταν η ταχύτητα ανέβει πάνω από τα 140 χλμ/ώρα η κατανάλωση εκτοξεύεται στα 9 λίτρα/100χλμ!!!

Ποιες είναι οι διαφορές; Μα φυσικά η ασφάλεια! Όχι πώς το Α1, περι ου ο λόγος, δεν είναι ασφαλέστατο για την κατηγορία του αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορείς να το συγκρίνεις και με την Porsche! Οι λόγοι είναι τουλάχιστον ευνόητοι για τους έστω και ελάχιστα κατέχοντες γνώσεων γύρω από τον κόσμο του αυτοκινήτου.

Κι όμως, όσο κι αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει γενικότερα τον κλάδο του αυτοκινήτου ως την κότα με τα χρυσά αυγά, κατάφερε με τις κοντόφθαλμες πολιτικές της, όχι μόνο χιλιάδες ιδιοκτήτες να ξεπουλάνε περιουσιακά τους στοιχεία, για τα οποία πλήρωσαν φόρους, σε τιμές όσο - όσο, αλλά και να στρέψει έναν ολόκληρο λαό και πάλι προς τα φθηνότερα και πολλές φορές όχι εξίσου ασφαλή, μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.