Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η συμπλοκή των χούλιγκαν και η δολοφονία ενός 21χρονου παιδιού, θα μας στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη!


Τον δρόμο για τις φυλακές Νεάπολης, πήρε την Παρασκευή μετά την πολύωρη απολογία του, ο 24χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γιαννη Ρουσάκη στα δραματικά επεισόδια της παραλιακής του Ηρακλείου. Στο άκουσμα της απόφασης, ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα ενώ επανελαβε πολλές φορές την αθωότητά του και "φωτογράφησε" το άτομο που....
 ισχυρίστηκε ότι τον χτύπησε, καθιστώντας τον ανήμπορο να αντιδράσει. Δηλαδή, όπως είπε ο 24χρονος, ήταν κι εκείνος χτυπημένος ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να χτυπήσει τον Ρουσάκη...

Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου, παρέδωσαν τα ρούχα που φορούσε ο 24χρονος το μοιραίο βράδυ για να γίνει εξέταση DNA ενώ ζητούν κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τους 4 νεαρούς που υποστήριξαν ότι εκείνος μαχαίρωσε τον Ρουσάκη. Επίσης ζητούν αναπαράσταση της συμπλοκής.

Σε δηλώσεις τους οι δικηγόροι του 24χρονου χαρακτήρισαν αναμενόμενη την προφυλάκιση του πελάτη τους, λόγω και της έκτασης της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση ενώ ο νεαρός κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος.

Νέα τροπή στην υπόθεση

Νέα τροπή πήρε νωρίτερα η υπόθεση της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, με βάση την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε ο καθηγητής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, στο πτώμα του άτυχου 21χρονου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το όπλο που έπληξε τον αδικοχαμένο Ρουσάκη ήταν ένα και με αυτό προκλήθηκαν τα δύο χτυπήματα στο θώρακα και τον αριστερό πνεύμονα.

Η έκθεση του κ. Μιχαλοδημητράκη κάνει λόγο για ένα μονόστομο μαχαίρι, με λάμα πάχους 2 χιλιοστών, γεγονός που οδηγεί τις σκέψεις των αρχών στο ενδεχόμενο ο δράστης να είναι ένας κι όχι δύο, όπως πίστευαν ως σήμερα.

"Είναι ένα το μαχαίρι, είναι ένας ο δράστης" - ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Μιχαλοδημητράκης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι "και τα δύο χτυπήματα που έχει δεχτεί ο νεαρός είναι από το ίδιο μαχαίρι". Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, μάλιστα, προκύπτει ότι, την ώρα που ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης δεχόταν τα χτυπήματα "ήταν μπλοκαρισμένος, δεν μπορούσε να αντιδράσει, δεν μπορούσε να αμυνθεί, να προστατεύσει τον εαυτό του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.