Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ατζέντα της ημέρας


Δείτε τι είναι προγραμματισμένο για σήμερα:
- Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού η σημερινή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

- 5.00 Χωρίς ταξί όλη η χώρα, μέχρι τις 5.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, λόγω της 24ωρης απεργίας των αυτοκινητιστών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου τους.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί με βασικό στόχο την ενημέρωση όλων των ιδιοκτητών ταξί για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

- 10.30 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), μπροστά στο υπουργείο Περιβάλλοντος, αντιδρώντας στις εξαγγελίες περί κατάργησης και συγχώνευσης δημόσιων φορέων.

- 48ωρη Πανιατρική απεργία των γιατρών που εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο χώρο της Υγείας, μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ και όλες οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα ραντεβού.

- 12.00 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο φοιτητών, στα Προπύλαια, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

- Διήμερη προειδοποιητική απεργία των οδοντιάτρων του νομού Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν θα παρέχεται πλέον σε κανένα ασφαλισμένο οδοντιατρική περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ, λόγω μη εξασφάλισης από την κυβέρνηση των αναγκαίων οικονομικών πόρων.

- 12.00 Επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων ΚΕΕΔ, Στρατόπεδο «ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΙΝΣΚΗ», όπου και θα εγκαινιάσει το Κολυμβητήριο Μάχης του ΚΕΕΔ και θα παρακολουθήσει επίδειξη δραστηριοτήτων των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

- 12.15 Συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον Υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, για το νομοσχέδιο «Ανασυγκρότηση φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. κ.ά. διατάξεις».

- 17.00 Η κηδεία του πρώην υπουργού Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη στο παρεκκλήσι του A' Νεκροταφείου της Αθήνας. Η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

- 17.00 Εκλογή αντιπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

- Λήξη της προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους ασκούμενους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τμήμα της άσκησής τους στα δικαστήρια της χώρας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΑΝΔΑ (www.eanda.gr ) ή γραπτά στα γραφεία της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, λόγω μετακίνησης συρμού. Η μετακίνηση θα γίνει από το 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Αλλαγής ) έως το 43,5 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Χωρεμίου ) και ακολούθως προς Α.Η.Σ. Μεγαλόπολης, μέσω της επαρχιακής οδού προς δημοτικό διαμέρισμα Χωρεμίου του δήμου Μεγαλόπολης.

Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας θα εκτρέπεται από έξοδο του Ν.Α.Α.Τ., διασταύρωση Λεονταρίου - Λεοντάρι - Δυρράχι - Πολλιανή - Θουρία και αντίστροφα.

- 21.00 Αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ με τη Σλοβενία, για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

- Παρουσίαση της παράστασης «Αντιγόνη» του Σοφοκλή , σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, στην πλατεία Θεάτρου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

- Σε κυκλοφορία για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια για τον αγώνα του «ΟΑΚΑ» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Super League, στις 11/9.

- Η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου κατά της απόφασης της ΕΕΑ, που υποβίβασε την ομάδα στη Δ' Εθνική.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.