Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο "βρώμικος" αστυνομικός στη Λευκάδα, η χρηματαποστολή, οι ληστείες, κι ο κουμπάρος γνωστού τραγουδιστή, που πιάστηκε με κόκα


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Σήμερα το planet-greece γράφει όλα όσα ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει να ψάξει. Εδώ και πολλές μέρες, κάνουμε έρευνα, συναντώντας αστυνομικούς αλλά και αυτόπτες μάρτυρες που γνωρίζουν πολλά για την υπόθεση του πρώην Διοικητή Ασφαλείας Λευκάδας, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της συνέργειας στην ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας, στο Νυδρί, πριν από περίπου ένα μήνα. Διαβάστε, λοιπόν, συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το παρελθόν και τη δράση του Χ.Β....



όπως τις εξιστορούν στο planet-greece, κάτοικοι της Λευκάδας, επιχειρηματίες αλλά και πρώην συνάδελφοί του, που γνωρίζουν πολλά. Όλα όσα θα διαβάσετε παρακάτω, αποτελούν προϊόν έρευνας και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται ως θέσφατα ή απόλυτη απεικόνιση της πραγματικότητας.


Η ιστορία

Ο διοικητής Ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος Λευκάδας τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί φέρεται συνεργός σε ληστεία χρηματαποστολής, με λεία 66.000 ευρώ που διαπράχθηκε στις 6 Αυγούστου, στο Νυδρί. Σύμφωνα με την αστυνομία στη ληστεία συμμετείχαν συνολικά τέσσερα άτομα που άρπαξαν το ποσό από άνδρες εταιρείας security την ώρα που ετοιμάζονταν να το τοποθετήσουν σε ΑΤΜ.

Τους αστυνομικούς είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι οι δράστες στόχευσαν τη συγκεκριμένη χρηματαποστολή και είχαν ενδείξεις ότι πληροφορήθηκαν – πιθανόν από την αστυνομία – για την μεταφορά χρημάτων. Οι αξιωματικοί που ερευνούσαν την υπόθεση ανακάλυψαν από μαρτυρίες ότι οι εμπλεκόμενοι στη ληστεία είχαν διαμείνει σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο του νησιού. Οι δράστες είχαν εξαφανισθεί αμέσως μετά από την ληστεία, και αυτό είχε κινήσει τις υποψίες των υπευθύνων του ξενοδοχείου.
 Εκπληκτοι οι αστυνομικοί που διενεργούσαν την προανάκριση διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λευκάδας ήταν αυτός που εξόφλησε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν οι δράστες της ληστείας και προσπάθησε να πείσει τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να διαγράψουν από το σύστημα των καμερών τις εγγραφές που τους απεικόνιζαν. Παράλληλα παρέλαβε από τη ρεσεψιόν ένα ρολόι χειρός, που είχαν ξεχάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ήλθε σε επαφή με τους ληστές της χρηματαποστολής μέσω κατοίκου του νησιού που έχει ήδη κληθεί για κατάθεση. Ο ιδιώτης απεικονίζεται στις κάμερες μαζί με τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ να επισκέπτεται το ξενοδοχείο.
Ο ίδιος φέρεται να έχει ισχυρισθεί στους αστυνομικούς ότι είχε πάει για άλλους υπηρεσιακούς λόγους στο ξενοδοχείο και δεν έχει καμιά σχέση με τους ληστές της χρηματαποστολής.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σχεδίαζαν να χτυπήσουν χρηματαποστολή των ΕΛ.ΤΑ.

Κι όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λευκάδας, γνώριζαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, μέρες τώρα. Είχαν πληροφορίες ότι κάποιοι ετοίμαζαν θεαματικό χτύπημα σε χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ που πήγαινε στο υποκατάστημα, του Ταχυδρομείου, στην Βασιλική. 

Γνώριζαν ότι στο νησί είχαν έρθει κάποια άτομα επι τούτου, όμως παρά τις έρευνες, δεν είχαν καταφέρει να τα εντοπίσουν. Μιλάμε για 1-2 μέρες παραμονές της 6ης Αυγούστου, τότε που σημειώθηκε η ληστεία στο Νυδρί. Είναι η εποχή που το νησί σφύζει από τουρισμό και η αναζήτηση ανθρώπων που δεν είναι ντόπιοι μοιάζει με επιχείρηση αναζήτησης βελόνας στα άχυρα. 

Έτσι αποφασίστηκε την 6η Αυγούστου, οι άνδρες της Ασφάλειας να συνοδέψουν την χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ μέχρι την Βασιλική. Το σύνηθες δρομολόγιο, έως εκείνη τη μέρα, ήταν να συνοδεύουν το όχημα χαμηλής θωράκισης μέχρι το Νυδρί. 

Δέκα αστυνομικοί της Ασφάλειας, εκείνη την ημέρα συνόδευαν διακριτικά το όχημα, μέχρι που αυτό έφτασε ασφαλές στον προορισμό του. Οι αστυνομικοί γνώριζαν, ήταν σίγουροι για τις πληροφορίες τους, όμως κάποιος είχε ειδοποιήσει τους δράστες οι οποίοι στο μεταξύ αποφάσισαν να δράσουν αλλού.

Αλλαγή σχεδίων

Απ' ότι φαίνεται, οι δράστες πρέπει να είχαν στήσει αρχικά καρτέρι κάπου στο ύψος του Πόρου, όπου υπάρχουν πολλές "καβάτζες" στο δρόμο κι εύκολα μπορούσαν να στήσουν μπλόκο. 

Όμως η συνοδεία των αστυνομικών της Ασφάλειας τους άλλαξε τα σχέδια. Οι δράστες είχε δεχθεί ειδοποίηση από τα σπλάχνα της Ασφάλειας, κι έτσι τα μάζεψαν κι έφυγαν με κατεύθυνση το Νυδρί. Το εναλλακτικό σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή. Νέος στόχος, η Αγροτική Τράπεζα, όπου έμαθαν σε χρόνο μηδέν (από τα... σπλάχνα που λέγαμε) ότι μεγάλο ποσό φορτωνόταν στο ΑΤΜ. 

Τη στιγμή που οι αστυνομικοί επέστρεφαν από τη Βασιλική, λίγη ώρα αφότου είχαν ξεκινήσει, στο Νυδρί οι ληστές χτυπούσαν ανενόχλητοι τον υπάλληλο που εφοδίαζε το ΑΤΜ με 66.000 ευρώ. Ήταν ο απόλυτο αντιπερισπασμός ή όντως αλλαγή πλάνων την τελευταία στιγμή; Αυτό θα το δείξει η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Γεγονός είναι, όμως, ότι το η Λευκάδα είχε ελάχιστους αστυνομικούς της Ασφάλειας να σπεύσουν στο σημείο άμεσα, τη στιγμή που είχαν επιφορτιστεί με την συνοδεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ.

Το ξενοδοχείο

Ο "βρώμικος" διοικητής, ως άλλο έξυπνο πουλί, πιάστηκε από... τη μύτη. Τον πρόδωσε η επιμονή του να πάρει το καταγραφικό του ξενοδοχείου, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη τα δικά του και αλλά και των δραστών της ληστείας - συνεργών του. Πριν απαιτήσει να σβήσουν τα αρχεία από το καταγραφικό, είχε πάει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έμεναν οι συνεργοί του, όπου ο ένας εξ αυτών είχε ξεχάσει ένα ακριβό ρολόι. Λίγο πριν ζήτησε να πληρώσει για λογαριασμό τους το δωμάτιο.

Στη ρεσεψιόν απαίτησε από την 40χρονη γνωστή του (πολύ γνωστή του) να σβήσει αμέσως τα αρχεία. Εκείνη του εξήγησε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν είχε πρόσβαση, αφενώς και αφετέρου θα είχε πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη. 

Ο Αξιωματικός δε δίστασε να απευθυνθεί εν συνεχεία στον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Εκείνος αρνήθηκε κι όταν ο αστυνομικός άρχισε να του κάνει ερωτήσεις σχετικά με το πώς είναι οι βάρδιες, ποιος δουλεύει νύχτα κτλ εκείνος αποφάσισε να μιλήσει στους αστυνομικούς του τμήματος Λευκάδας. 

Οι ληστείες κι κουμπάρος του τραγουδιστή

Συνολικά 5 άτομα συνελήφθησαν για αυτή την υπόθεση. Ο Αστυνομικός Χ.Β., ένας Λευκαδίτης εισοδηματίας, το επίθετο του οποίου είναι Λ., οι δύο Αλβανοί ληστές καθώς κι ο κουμπάρος του πολύ γνωστού τραγουδιστή Θ.Α., ο οποίος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του και 3 γραμμάρια κοκαΐνης. Οι έως τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι οι κατηγορούμενοι εκτός από την υπόθεση της Αγροτικής στο Νυδρί ευθύνονται για ακόμη δύο εξίσου εντυπωσιακές ληστείες. 

- Για τη ληστεία στο υποκατάστημα της alpha bank στην περιοχή του Αγίου Μηνά, στη Λευκάδα, τον Αύγουστο του 2009 με λεία 100.000 ευρώ καθώς και
- Τη ληστεία, τον προηγούμενο χειμώνα σε μεγάλο κοσμηματοπωλείο της Λευκάδας, στον πεζόδρομο, στο κέντρο της πόλης του νησιού.

Τα καυχήματα του "βρώμικου" αξιωματικού

Κι όμως, για την μικρή κοινωνία της Λευκάδας, η δράση του Χ.Β. ήταν κοινό μυστικό. Όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει, όσο έβλεπαν ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έδειχνε τεράστια αποθέματα ανοχής στη δράση του. 

Οι γλώσσες από την "πιάτσα της νύχτας" διαδίδουν (χωρίς μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο να έχει διασταυρωθεί) ότι ο εν λόγω αστυνομικός έπαιρνε 1.000 ευρώ μηνιαίως από 5 διαφορετικά μπαρ του νησιού, προκειμένου να μην τους ενοχλεί η αστυνομία, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο τουρισμός είναι στο φουλ και οι καταγγελίες για ηχορύπανση ή παραβίαση του ωραρίου πέφτουν... βροχή. 

Οι ίδιες "γλώσσες" ψιθυρίζουν ότι ο αξιωματικός είχε υπό τον πλήρη έλεγχο γνωστό νυχτερινό κέντρο της περιοχής, στο οποίο εργάζονταν "πεταλουδίτσες" από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Ωστόσο, ούτε στα συμβόλαια, ούτε σε κάποιο επίσημο έγγραφο, μέχρι στιγμής, έχει αποδειχθεί η συμμετοχή του. Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί πρώην συνάδελφοί του, οι οποίοι έχουν να λένε για τα καυχήματά του, για το τι έκανε στο εν λόγω μαγαζί καθώς και τις ροζ περιπέτειες που είχε με πολλές εκ των εργαζόμενων... πεταλούδων. Πάντως, οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, τον εμπλέκουν ακόμη και στην "ρύθμιση κυκλοφορίας... κοκαΐνης" στο νησί. 

Είναι όντως έτσι, ή κάποιοι βιάστηκαν να φορτώσουν όα περισσότερα μπορούσαν, τώρα που βρήκαν την ευκαιρία, προκειμένουν να τον βγάλουν από τη μέση μια και καλή; Τι είναι αλήθεια και τι μυθοπλασία μένει να αποδειχθεί από την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Γεγονός είναι, πάντως, ότι πριν λίγες ημέρες κατέθεσε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, υπόμνημα, με το οποίο αρνείται όλες τις κατηγορίες. Και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό.Ο Κούγιας προσκόμισε τα δύο διαβατήρια των Αλβανών κατηγορούμενων της υπόθεσης τα οποία φέρουν σφραγίδα από τα σύνορα με την Κακαβιά την ημέρα της ληστείας, κάτι το οποίο σημαίνει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δικηγόρου, ότι οι δύο κατηγορούμενοι πρακτικά δεν μπορούν ταυτόχρονα να βρίσκονται και στο Νυδρί την ώρα διάπραξης της ληστείας.

Πριν ο εισαγγελέας αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινικές διώξεις και σε ποιους, περιμένει να λάβει και το υπόμνημα του Λ. με τους ισχυρισμούς του.

1 σχόλιο:

  1. Και φαντάζομαι τον Κούγια, τον κατ' εξοχήν δικηγόρο της μαφίας πανελλαδικά και ένα από τους πιο ακριβοπληρωμένους δικηγόρους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ στην Ελλάδα, τον πληρώνει ο καημένος ο μπατσάκος από τον πενιχρό μισθό του... Είναι πολλές οι λέρες στη Λευκάδα. Ο μαφιοζομπάτσος αυτός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.