Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Καμίνης μηνύει τους απολυμένους συμβασιούχους!



Δελτίο τύπου της Ανοιχτής πόλης σχετικά με την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μηνύσει τους απολυμένους συμβασιούχους της...


Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Να σταματήσει ο κατήφορος της καταστολής από τη δημοτική αρχή της Αθήνας σε βάρος των συμβασιούχων. Όπως ακριβώς τονίζαμε προεκλογικά και σε αντίθεση με τον κ. Καμίνη, το διακύβευμα των εκλογών ήταν πρωτίστως η καταδίκη του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής για να υπάρξει αλλαγή πορείας της χώρας. Σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο: απολύσεις εργαζομένων, κατάρρευση υπηρεσιών, δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών του δήμου αντιμετωπίζει το φάσμα της εξαφάνισης καθώς λόγω της "απόλυσης" των συμβασιούχων, από τους 93 υπαλλήλους της απομένουν μόλις οι 13 μόνιμοι! Το  απεχθές καθεστώς εργασιακής ομηρίας του "συμβασιούχου" καταρρέει, όχι όμως στις πλάτες όσων το έφτιαξαν και διαιώνισαν, αλλά των "ομήρων" του και των δημοτών.

Κι ενώ ο δήμαρχος με τις τελευταίες τοποθετήσεις του στο δημοτικό συμβούλιο εμφανίζεται στο πλευρό των συμβασιούχων, στην πραγματική ζωή αναλαμβάνει τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, απειλώντας τους άνεργους πλέον συμβασιούχους με μήνυση γιατί, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική που τους οδηγεί στην ανεργία, έχουν αποκλείσει την υπηρεσία στην οποία εργάζονταν εδώ και πολλά χρόνια. Ο κ. Καμίνης ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται την νομιμότητα, αλλά νομιμότητα εννοεί την ουσιαστική κατάργηση της υπηρεσίας αυτής.

Επειδή ότι είναι νόμιμο ΔΕΝ είναι και ηθικό και επειδή δεν υπάρχει τίποτε ποιο θεμελιακά νόμιμο από την επιβίωση των εργαζομένων, καλούμε τον δήμαρχο να σταματήσει τον κατήφορο της  καταστολής και να αγωνιστεί για τις ανάγκες των δημοτών μαζί με τους 2.500 συμβασιούχους του δήμου που ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην εργασία. Οι πολιτικές τρομοκρατίας σε βάρος των συμβασιούχων, δεν θίγουν αυτούς -που πλέον δεν έχουν τίποτε να χάσουν- αλλά εκθέτουν την δημοτική αρχή και ειδικότερα όσους από την πλειοψηφία επένδυσαν σε μια αλλαγή στα δημοτικά πράγματα της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.