Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Προτάσεις υπάρχουν.Τις ακούει κανείς;

Ουσιαστικό φρένο στην καταστροφική πορεία του κατασκευαστικού κλάδου, που είναι αποτέλεσμα, της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, της άτυπης στάσης πληρωμών του δημοσίου και της έλλειψης αντικειμένου, δίνει...

 η ρηξικέλευθη πρόταση του Προέδρου της ΠΕΔΜΕΔΕ κ. Γιώργου Ρωμοσιού για επίβλεψη και έλεγχο των δημοσίων έργων από ιδιώτες μηχανικούς.. Η υιοθέτηση της πρότασης από το ΥΠ. ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ. θα δώσει άμεσα εργασία σε πολλούς μηχανικούς, χωρίς επιπλέον δαπάνες για την πολιτεία, μια και το κόστος που θα προκύψει θα καλυφθεί μέσα από τον προϋπολογισμό του κάθε έργου, δίδοντας παράλληλα και τη δυνατότητα στο δημόσιο να διατηρήσει την πλήρη εποπτεία του ελέγχου όλων των σταδίων παραγωγής των έργων επιταχύνοντας τους χρόνους ολοκλήρωσής τους.Δηλαδή το δημόσιο θα συνυπολογίζει στον προϋπολογισμό του έργου,τις αμοιβές των μηχανικών που θα ελέγχουν τους ιδιώτες και θα του δείνουν αναφορά για την πορεία εξέλιξης του έργου , για το αν τηρούνται οι προδιαγραφές καθώς και για την ποιότητα του έργου.Αυτό βέβαια κρύβει πίσω του κάποιους κινδύνους, είναι όμως μία πρόταση που θα μπορούσε να προσφέρει κάποιες λύσεις για τον κλάδο που δοκιμάζεται ,όπως και όλοι οι άλλοι από την κρίση.
Οι επισημάνσεις αυτές περιέχονται σε επιστολή που απέστειλε προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠ. ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ η διοίκηση της ΠΕΔΜΕΔΕ, στο πλαίσιο των μέχρι σήμερα ενεργειών της, με προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά συγχρόνως και με την συνεχή προσπάθεια προσέγγισης της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να εξηγήσει πως θα μπορούσε ο κατασκευαστικός κλάδος να αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης συνδράμοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην έξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.