Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΚ: Η Saab υποβάλει αίτηση πτώχευσης!


Απίστευτο! Ο Σουηδικός κολοσσός που κατασκευάζει από πολεμικά αεροσκάφη μέχρι αυτοκίνητα, βρίσκεται ένα βήμα πριν το χείλος της οικονομικής καταστροφής...





Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα σκοπεύει να καταθέσει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab, προκειμένου να εισέλθει σε διαδικασία αναδιοργάνωσης.
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Saab, τη Swedish Mobile, η αυτοκινητοβιομηχανία και οι θυγατρικές της θα καταθέσουν σήμερα αίτηση «εθελοντικής αναδιοργάνωσης» στο δικαστήριο του Βάνερσμποργκ.
Η εταιρεία επικαλείται την περιορισμένη ρευστότητα της Saab και υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο «να διασφαλίσει τη βραχυπρόθεσμη σταθερότητα, προσελκύοντας ταυτόχρονα επιπρόσθετη χρηματοδότηση».
Η Saab αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με τους 3.700 εργαζομένους της να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Η ολλανδική Swedish Automobile εξαγόρασε τη Saab από τη General Motors το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.