Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η επιστροφή Κωστένογλου και η νέα αρχή της ΑΕΚ


Ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε πως θέλει να δει την ΑΕΚ να παίζει με ένα στυλ παιχνιδιού, ενώ θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές για να διαπιστώσει την ψυχο-πνευματική και σωματική κατάστασή τους. Φυσικά, αναφέρθηκε στον κόσμο, ζητώντας στήριξη, ενώ κράτησε... χαμηλά την μπάλα....




Απέφυγε να μιλήσει για τον οποιονδήποτε αγωνιστικό στόχο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το παρελθόν (σ.σ. Μανόλο Χιμένεθ).


«Μια ΑΕΚ με... αρχή και τέλος» Τον Κωστένογλου καλωσόρισε στα Σπάτα ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Αρναρ Γκρέταρσον που μεταξύ άλλων είπε: «Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του, ερχόμενος σε μια περίοδο με προβλήματα, αλλά πάντα στην ΑΕΚ υπάρχουν υψηλές προσδοκίες».

Στην πρώτη του δήλωση, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε σωστή επικοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ομάδας».
Και στη συνέχεια τέθηκε στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις, δείχνοντας αποφασιστικότητα, χτυπώντας μάλιστα δυο-τρεις φορές το χέρι στο τραπέζι, βγάζοντας διαφορετική εικόνα σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμά του από την ΑΕΚ.
 
«Δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις»

«Στην ΑΕΚ βρισκόμουνα ως ποδοσφαιριστής, πέρασα από όλα τα πόστα και μετά από τρία χρόνια και κάτι επιστρέφω. Αυτός ο σύλλογος είναι προτεραιότητα για μένα. Είχα μια άλλη πρόταση, αλλά δεν θέλω να τη συζητήσω. Την απέρριψα γρήγορα και ήρθα εδώ χωρίς ιδιαίτερους οικονομικούς όρους», σχολίασε για το γεγονός πως σχεδόν είχε συμφωνήσει με την Ανόρθωση πριν... εμφανιστεί η ΑΕΚ.
Συγκρίνοντας το τώρα με την πρώτη του θητεία στην ομάδα εξήγησε: «Είναι μια άλλη εποχή, άλλη ομάδα, άλλοι παίκτες. Είναι τελείως διαφορετική η κατάσταση και διαφορετικοί οι στόχοι. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, είναι αρχή μου. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και έχουμε την πίστη να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, αλλά πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι ως προς τους στόχους».
Για τους στόχους του στην ΑΕΚ είπε: «Μην βλέπουμε στο βάθος. Κοιτάμε το παιχνίδι της άλλης εβδομάδας. Θα κάνω συζήτηση με τους παίκτες για να δω την ψυχοπνευματική και μετά τη σωματική τους κατάσταση. Πρέπει να προσπαθήσουμε και ο κύριος στόχος δεν είναι ο βαθμολογικός. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη φιλοσοφία. Η ΑΕΚ πρέπει να έχει δικό της στυλ παιχνιδιού. Στέλνουμε μήνυμα στους οπαδούς πως θα μαχόμαστε, θα πολεμάμε, θα αγωνιζόμαστε, με έντιμο και αθλητικό τρόπο για να κερδίζει η ομάδα και πρέπει να το δείχνουμε στην πράξη».
 

«Πλέον είμαι πιο ώριμος»

Για το τι άλλαξε σε εκείνον μετά από τρία χρόνια: «Η εμπειρία είναι το πρώτο κριτήριο για έναν προπονητή. Έκανα ταξίδια στο εξωτερικό και πλέον είμαι πιο ώριμος για να πάρω σωστές αποφάσεις και να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Βέβαια, το σημείο είναι λεπτό, αλλά χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου. Αποτέλεσμα με αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάζει την ψυχοσύνθεση κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά το σημαντικό είναι να αποκτήσουμε μια σταθερότητα ως ομάδα».


«Μια ΑΕΚ με... αρχή και τέλος» Για το τι θέλει να περάσει στην ΑΕΚ: «Οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικότερες, αλλά δεν φοβάμαι. Δεν θέλω όμως, να λαϊκίζουμε. Με εύστοχο και ποιοτικό τρόπο να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Θα ολοκληρωθεί σύντομα και το προπονητικό τιμ, από βδομάδα θα το γνωρίζετε».
Για όσα βρίσκει από τον Χιμένεθ: «Δεν με νοιάζει τι ακολούθησε ο προκάτοχός μου. Είναι ανέντιμο και ανήθικο να ασχοληθώ με το παρελθόν. Ξέρω πρόσωπα και πράγματα. Θα κοιτάξουμε μπροστά να αλλάξουμε τα πράγματα».
 
«Πληγωμένος ο κόσμος»

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Δεν ήθελα να αναφερθούμε τώρα, αλλά θα μιλήσω ξεκάθαρα. Πρωταρχικός παράγοντας για μια καινούρια αρχή είναι η υποστήριξη του κόσμου. Περιμένουμε λοιπόν βροντερή παρουσία σε αυτό το παιχνίδι. Το πως θα παρουσιαστούμε δεν μπορώ να το αξιολογήσω. Έχουμε παίκτες τραυματίες και απουσίες με τις εθνικές ομάδες. Δεν έχω πλήρη εικόνα. Μετά το παιχνίδι ο κόσμος να δει πρώτα τον τρόπο με τον οποίο παίξαμε και μετά το αποτέλεσμα.
Αν συνδυάσουμε και τα δύο, θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Ο οπαδός της ΑΕΚ δεν νοιάζεται αν θα κερδίσει, αλλά αν θα παρουσιάζεται με ευπρέπεια. Κατανοεί προβλήματα. Είναι πληγωμένος και δεν το αγνοώ. Πρέπει όμως, να ξέρει την αλήθεια. Δεν θα πω ψέματα. Δεν θα χρησιμοποιήσω δικαιολογίες. Υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα, αλλά επιβάλλεται να προχωρήσουμε».
 
«Θα κάνω το σωστό για την ΑΕΚ»

Και πρόσθεσε: «Από την Τετάρτη και μετά θα έχω όλους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μου και είναι πολύ μικρό διάστημα. Σημαντικοί παίκτες είναι τραυματίες και δεν θα παίξουν καν στο ντέρμπι. Δεν είμαστε απαισιόδοξοι. Δεν θα πω τι σύστημα θα παίξω. Είναι ανώφελο και ανούσιο οι προπονητές να εκδηλώνουν αμέσως την επιθυμία τους.
Σύντομα θέλω να ξεκαθαρίσω και να φανεί το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα γίνει στο εγγύς μέλλον. Δεν γνωρίζω τα αποτελέσματα, αν και ο προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα. Το κατανοώ. Εγώ θα κάνω το σωστό για αυτή την ομάδα».
Και κατέληξε: «Δεν βάζω μακρινούς στόχους. Μην πάμε στον βαθμολογικό πίνακα. Σίγουρα επειδή είμαστε ΑΕΚ, πάντα αγωνιζόμαστε για τη νίκη».

πηγή: sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.