Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Όλι Ρεν:"Η Ελλάδα πήρε σημαντικές αποφάσεις"

«Σημαντικές» χαρακτήρισε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν τις αποφάσεις που πήρε έως και χθες η ελληνική κυβέρνηση, προσθέτοντας όμως πως εξετάζεται αν τα μέτρα αυτά είναι επαρκή για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων..



«Η Ελλάδα έλαβε σημαντικές αποφάσεις αυτές τις τελευταίες εβδομάδες και μέχρι και χθες ... Οι ομάδες μας βρίσκονται στην Αθήνα, η αποστολή συνεχίζει το έργο της για την αξιολόγηση των μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup στο Λουξεμβούργο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης επισήμανε πως η Ελλάδα αποφάσισε όλα τα απαραίτητα και δύσκολα μέτρα, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς εταίρους της. Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, τον χαρακτήρισε «πολύ φιλόδοξο», επαναλαμβάνοντας πως στόχος της Ελλάδας είναι να παρουσιάσει, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ. Καταλήγοντας τόνισε πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα με διαρθρωτικές δυσκολίες, αλλά δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρωζώνης». «Η Ελλάδα είναι μια περήφανη χώρα. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να προχωρήσουμε, παρά τη βαθιά ύφεση, του 12% του ΑΕΠ μας κατά τα τελευταία τρία χρόνια» συμπλήρωσε.
Νωρίτερα, πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ανέφεραν πως οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των επιθεωρητών της τρόικας σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς τη χώρα δεν έχουν ολοκληρωθεί. «Οι συνομιλίες δεν έχουν ολοκληρωθεί», ανέφερε στο πρακτορείο αξιωματούχος με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων. Το κλιμάκιο της τρόικας εξακολουθεί να εξετάζει τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ζητηθεί προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση.
Το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, δήλωσε ότι οι διαβουλεύσεις με την τρόικα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί. «Στο βαθμό που πείστηκαν ότι είναι πραγματική η βαθύτερη ύφεση, νομίζω ότι βρήκαμε μια άκρη...κατ' ουσίαν έχουμε τελειώσει...Νομίζω ότι τα έχουμε καλύψει όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Πρόσθεσε ότι η τρόικα θα πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις ακόμη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πριν αρχίσει να γράφει την έκθεσή της την Τετάρτη.

πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.