Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΣΟΚ: Η τρόικα ζητά την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας


Θέλουν να δημιουργήσουν μες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα κράτος που οι εργαζόμενοι θα ζουν με μισθούς... Ινδίας! Το διατύπωσαν ωμά στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη...




Κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ζήτησαν επιτακτικά οι εκπρόσωποι της Τρόικας, δίνοντας το στίγμα ότι το σκληρό ροκ, μόλις άρχισε.

Επίσης, ζήτησαν να μην υπογραφεί καμία επέκταση κλαδικών συμβάσεων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές επήλθε συμφωνία μόνο στο θέμα των Ειδικών Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας και στη δυνατότητα υπογραφής συμβάσεων σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 20 άτομα, από Ενώσεις Προσώπων.

Για την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης ο υπουργός Εργασίας ζήτησε να ενημερώσει την κυβέρνηση πριν δώσει κάποια απάντηση, ενώ για το θέμα των κλαδικών ζήτησε να ισχύσουν οι επεκτάσεις μόνο σε αυτές που δεν προβλέπουν αυξήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, όταν ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Κουτρουμάνη ανέφερε στους βουλευτές της κεντρικής Μακεδονίας με τους οποίους είχε συνάντηση «εμείς προστατεύουμε τους εργαζόμενους. Έχουμε Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν είμαστε Ινδία, ούτε θα γίνουμε».

«Έσχατο σημείο θράσους» χαρακτηρίζει την πρόταση της τρόικας η ΓΣΕΕ.

«Η Κυβέρνηση εξετάζει κάθε παράγοντα που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση ενθαρρύνουμε συνεχώς τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, έτσι ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στη βάση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα», δήλωσε αργά το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις συζητήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «παράλληλα, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τα χαμηλά εισοδήματα και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μέσα από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.