Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Από σήμερα η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας

Οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα από...




όλες τις τράπεζες δωρεάν. Από τη μια πλευρά θα υπάρχει το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει και από την άλλη πλευρά θα υπάρχει ενας 19ψηφιος αριθμός με τον οποίο ο χρήστης είτε μέσω sms είτε μέσω internet θα μπορεί να την ενεργοποίησει. Η φοροκάρτα αυτή θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές στα καταστήματα που έχουν μηχάνημα πιστωτικών καρτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα πρέπει ο φορολογούμενος να μαζεύει τις αποδείξεις αλλά να χρησιμοποιεί την φοροκάρτα και να μην κρατάει το αντίτυπο της απόδειξης που κάνει κατά τις αγορές του.

Η χρήση της φοροκάρτας δεν είναι προς το παρον υποχρεωτική όπως δεν ειναι υποχρεωτική και η παραλαβή .  Υποχρεωτική η φοροκάρτα θα γίνει από την 1/01/2012, βέβαια αυτό το είχε πει πριν ένα χρόνο. Τώρα μας μένουν ουσιαστικά 3 μήνες.
Από την άλλη , τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα να συνεχίσουν να κόβουν αποδείξεις άσχετα με το αν οι πελάτες τους χρησιμοποιούν φοροκάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.