Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Βουλευτής της ΝΔ παραιτήθηκε από όλα τα προνόμοια.

Σε μπελάδες βάζει τους συναδέλφους του βουλευτές από όλα τα κόμματα, ο Νεοδημοκράτης Σπύρος Γαληνός με την απόφαση του να αποποιηθεί του συνόλου σχεδόν των βουλευτικών του προνομίων και να κρατήσει αποκλειστικά και μόνο τον μισθό του.
Ο βουλευτής Λέσβου...


κοινοποίησε στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής του μια επιστολή που αναφέρει ότι έχει αποποιηθεί το επίδομα ενοικίου των 1000 ευρώ που παίρνουν οι βουλευτές της περιφέρειας, το βουλευτικό αυτοκίνητο, την πρώτη θέση στα αεροπορικά ταξίδια από και προς Λέσβο, την απόσπαση δυο αστυνομικών και την απόσπαση ενός δημοσίου υπαλλήλου.
Επίσης ο βουλευτής δήλωσε ότι διαθέτει τις αποζημιώσεις από τη συμμετοχή του σε επιτροπές της Βουλής σε δωρεές , προκειμένου να καλύψει ανάγκες πολιτών. Τέλος γνωστοποίησε ότι κανείς από τους αποσπασμένους υπαλλήλους και συνεργάτες του δεν είναι κοντινός η μακρινός συγγενής του ενώ αν ποτέ προκύψει θέμα δεν θα κάνει χρήση του νόμου περί ασυλίας βουλευτών.
«Δεν θέλω να θίξω κανένα συνάδελφο με την απόφαση μου αυτή, θέλω απλώς μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους πολίτες της Λέσβου, της Λήμνου και του Αι Στράτη που με ανέδειξαν και να αισθάνονται περήφανοι για μένα λέει ο κ. Γαληνός στην επιστολή του .Μια επιστολή η οποία αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ των υπολοίπων συναδέλφων του οι οποίοι θα βρεθούν σε δυσχερή θέση γιατί θα πρέπει να εξηγήσουν για ποιο λόγο δεν προχωρούν κι αυτοί σε ανάλογες κινήσεις.
«Είμαι νέος βουλευτής, τα προνόμια τα βρήκα, δεν τα δημιούργησαν. Εξ αρχής χρησιμοποίησα μόνο ότι ήταν αναγκαίο για να κάνω αποτελεσματικά την εργασία μου. Τα υπόλοιπα προσπάθησα να τα αξιοποιήσω υπέρ του νομού μας και όπου αυτό δεν ήταν δυνατό, τα αποποιήθηκα » προσθέτει στη δήλωση του ο κ. Γαληνός.

πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.