- Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
- MNI: E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
- Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Επέστρεψε εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
Γελάκια, γκριμάτσες, αγκαλίτσες και... χορατά, από...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
«Βιαστική» και «ανακριβή» χαρακτηρίζουν πηγές της...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
Κίνηση «υψηλού πολιτικού ρίσκου, που ξαναφέ...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν χθες στις Βρυξέλλες, προκει...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011
Η Μέρκελ αποκάλυψε τα πάντα: Η Τρόικα θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα! [ΒΙΝΤΕΟ]
Τις πραγματικές προθέσεις της Γερμανίας, όπως αυτές θα διατυπωθούν αργά το βράδυ στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, αποκάλυψε η Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανική Βουλή. Αυτό που σοκάρει είναι η ωμότητα της διατύπωσης ότι η Τρόικα πρέπει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα...
Η κ. Μέρκελ απέφυγε να αναφερθεί σε ποσοστό "κουρέματος", αλλά το έδειξε λέγοντας πως το ελληνικό χρέος πρέπει το 2020 να είναι στο 120% του ΑΕΠ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε, ωστόσο, ότι το "κούρεμα" δεν είναι από μόνο του λύση, αλλά χρειάζονται "αναγκαίες και οδυνηρές μεταρρυθμίσεις που να εφαρμοστούν με συνέπεια", διαφορετικά το χρέος θα διογκωθεί και πάλι.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι θα ήταν επιθυμητό να υπάρξει μια μόνιμη επιτήρηση στην Ελλάδα, γιατί δεν αρκεί η τρόικα να έρχεται και αν φεύγει κάθε 3 μήνες, ενώ ξεκαθάρισε πως η όποια βοήθεια πρέπει να συνοδεύεται από "αυστηρούς όρους".
"H έκθεση της τρόικας δείχνει άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός μακρύ και δύσκολου δρόμου. Καθιστά επίσης σαφές ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνεισφέρει σημαντικά για να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι ότι και οι αποφάσεις του Ιουλίου στην βάση των τότε δεδομένων είναι σήμερα ξεπερασμένες" ανέφερε η καγκελάριος.
Η Μέρκελ είπε στη συνέχεια πως "ο στόχος των σημερινών διαβουλεύσεων πρέπει να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ώστε η Ελλάδα του 2020 να φθάσει σε σχέση χρέους έναντι του ΑΕΠ στο 120%" και αυτό -τόνισε- "δεν γίνεται χωρις μια σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην άρση του βάρους, σε σχέση με τις πρόνοιες της 21ης Ιουλίου".
"Μια μείωση του χρέους -πρόσθεσε με έμφαση- ανεξάρτητα από το πως θα διαμορφωθεί, δεν λύνει από μόνη της τα προβλήματα της Ελλάδας. Οδυνηρές και αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμόζονται με συνέπεια, ειδάλλως, παρά τη μείωση του χρέους, σε σύντομο διάστημα, θα βρισκόμαστε ξανά εκεί που είμαστε σήμερα. Αυτό πρέπει να είναι σαφές. Γι' αυτό και η βασική αρχή που εξ αρχής εφαρμόσαμε είναι σωστή: Οι βοήθειες μπορούν να δίδονται μόνο όταν ο λήπτης αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες. Οι βοήθειες πρέπει να είναι πάντοτε συνδεδεμένες με αυστηρούς όρους".
Και απευθυνόμενη στους Γερμανούς βουλευτές, η Μέρκελ σημείωσε: "Κυρίες και κύριοι, θα πρέπει εν προκειμένω σίγουρα να συνοδέψουμε την Ελλάδα για ένα μακρύ διάστημα και πιστεύω -και περι αυτού θα μιλήσουμε σήμερα- ότι δεν αρκεί κάθε τρεις μήνες να έρχεται και να φεύγει η τρόικα. Αντίθετα θα ήταν ευκταίο να υπάρξει μια μόνιμη επιτήρηση στην Ελλάδα, ακριβώς όπως εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να μπορέσει ξανά να αναπτυχθεί".
Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε, επίσης, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δομικές μεταρρυθμίσεις για όλες τις χώρες της ΕΕ, καθιέρωση "φρένου" στο χρέος μέσα από τα Συντάγματα των χωρών, αλλαγή ευρωπαϊκών συνθηκών ώστε χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες να παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ρύθμιση των αγορών και καθιέρωση του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Η ψηφοφορία για την έγκριση του σχεδίου της κ. Μέρκελ διεξάγεται αυτή την ώρα στη γερμανική Βουλή και αναμένεται ότι θα υπάρξει η στήριξη όλοκληρης της αντιπολίτευσης, εκτός του κόμματος της Αριστεράς.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.