Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ιδού ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας [ΒΙΝΤΕΟ]


Χρειάστηκε να περάσουν 75 λεπτά για να γεφυρωθούν διαφορές και... πολιτικές δύο διαφορετικών κόσμων. Υπό την πίεση των οικονομικών εξελίξεων αλλά και των ηγετών - μελών της Ευρωζώνης, το απίθανο έγινε πραγματικότητα. Η πολυπόθητη "Συναίνεση" επιτέυχθη. Μάλιστα, οι δύο ηγέτες "τα βρήκαν" και στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού...




Αυτό του Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με όλες της πληροφορίες, είναι που συγκέντρωσε την προτίμηση και των "δύο" ώστε να ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος.

ΩΡΑ 8.30 μ.μ.

Οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς απέφυγαν να μπουν από την κεντρική είσοδο αλλά προτίμησαν και οι δύο να μπουν από τις πλαϊνές εισόδους του Μεγάρου για τη συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.



ΩΡΑ 9.45 μ.μ.

Επήλθε συμφωνία των Παπανδρέου - Σαμαρά. Αποφάσισαν να μη βγάλουν προβούν σε δηλώσεις αλλά να συνταχθούν πλήρως με την δήλωση της Προεδρίας.

Το ανακοινωθέν της Προεδρίας

«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».

Δε θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν ανακοινώθηκε το όνομα του κυρίου Παπαδήμου ήταν επειδή θα έπρεπε για λόγους που επιτάσσει το πρωτόκολο αλλά και η πολιτική ευθιξία να προηγηθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, η επίσημη άρνηση της Αριστεράς να επιβραβεύσει την "Συναίνεση", τους έθεσε αυτόματα στο πολιτικό περιθώριο των εξελίξεων.

Συνάντηση των επιτελείων των δύο κομμάτων

Πριν καλά καλά προλάβει να κοπάσει η είδηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, αντιπροσωπείες συναντήθηκαν στο κτήριο της αντιπροεδρίας, στην οδό Ζαλοκώστα.  Από το ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκαν οι κύριοι Βενιζέλος, Σαχινίδης και Ζανιάς και από την πλευρά της ΝΔ οι κύριοι Σταμάτης, Σταϊκούρας και Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων. Ειδικότερα στο ζήτημα της οικονομικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο σημερινό Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, οι δύο πλευρές ήρθαν και σε συμφωνία σε ότι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, με την πιο πιθανή ημερομηνία να είναι η 19η Φεβρουαρίου 2012.

Η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης


Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και όσων κομμάτων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο σχήμα. Σίγουρα θα πουν "ναι" ο Γιώργος Καρατζαφέρης και η Ντόρα Μπακογιάννη.


Την Τρίτη αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.