Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τούρκοι ενδιαφέρονται για την ΑΕΚ

Ο τούρκικος όμιλος εταιριών «Sabanci Group», ο οποίος δραστηριοποιείται στην Τουρκία και όχι μόνο, φέρεται να ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ΑΕΚ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Σταύρος Αδαμίδης μιλάει με διάφορους υποψήφιους επενδυτές και ένας εκ των οποίων είναι ο συγκεκριμένος όμιλος, κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ.
Πάντως...


ο παράγοντας της ΑΕΚ φέρεται να συναντήθηκε ήδη με τους ανθρώπους του ομίλου στην Τουρκία και πλέον από την «Ενωση» ευελπιστούν σε επισημοποίηση του ενδιαφέροντος, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα.

Πρόκειται, λοιπόν, για τον όμιλο με την ονομασία «Sabanci Group», ο οποίος έχει ως συνεργάτες, κορυφαίες εταιρίες της παγκόσμιας αγοράς όπως τις: Ageas, Aviva, Bridgestone, Carrefour, Citigroup, Dia, Heidelberg Cement, Hilton International, International Paper, Mitsubishi Motor Co., Philip Morris και Verbund.
Πρόεδρος της εταιρίας που θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος οικονομικός και βιομηχανικός όμιλος της Τουρκίας, είναι η Γκιουλέρ Σαμπάντσι, κόρη του ιδρυτή Ιχσάν Σαμπάντσι, η οποία φοίτησε στο πανεπιστήμιο Μπογκατζίσι της Κωνσταντινούπολης και σε ηλικία μόλις 23 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία «Kocaeli Province», η οποία ανήκει στον όμιλο της οικογένειας.

Η άνοδός της ήταν κατακόρυφη και το 2004 η εφημερίδα «The Wall Street Journal» την συμπεριέλαβε στη λίστα των «30 πιο ισχυρές γυναίκες στην Ευρώπη»… Το 2007, στην ίδια λίστα την συμπεριέλαβε και το Forbes, ενώ το 2009 ήταν στην 5η θέση των «50 κορυφαίων γυναικών του κόσμου», στους Financial Times.

Στην επαγγελματική της πορεία, έχει βραβευτεί πάμπολλες φορές για την επιτυχημένη επιχειρηματικότητά της, ενώ συχνά η εικόνα της φιγουράρει στις σελίδες περιοδικών και εφημερίδων και εξαιτίας της φιλίας που διατηρεί με την Χίλαρι Κλίντον.

Οσο για τον όμιλο, θεωρείται κολοσσός εάν σκεφτεί κανείς ότι τα έσοδά της το 2008 άγγιξαν τα 20 δις δολάρια, ενώ στις εταιρίες απασχολούνται 65.000 υπάλληλοι.

Βέβαια, όλα αυτά ελάχιστα θα μας απασχολήσουν στο μελλον εάν ο όμιλος δεν επισημοποιήσει το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του να επενδύσει στην ΑΕΚ.

πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.