Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Προκλητικές δηλώσεις Ρέσλερ


Ο γερμανοφιλιππινέζος προκαλεί, πριν ακόμη ορκιστεί η νέα κυβέρνηση στη χώρα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα ακόμη και για έξοδο από το ευρώ...





«Οι Έλληνες έχουν την επιλογή ή θα κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις και θα φύγουν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», προειδοποιεί ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο κ. Ρέσλερ σημειώνει ότι στόχος είναι να παραμείνουν όλες οι χώρες στην ευρωζώνη και να βοηθηθεί η Ελλάδα, αλλά δεν επιτρέπεται να προκύψουν καθυστερήσεις στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, τονίζει ότι τουλάχιστον «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι η υπομονή έχει τα όριά της», ενώ καθησυχάζει τους Γερμανούς φορολογούμενους ότι «δεν κινδυνεύουν οι οικονομίες τους και οι φόβοι τους είναι αβάσιμοι».

Επισημαίνει, ακόμη, ότι ενδέχεται να γίνει και στη Γερμανία δημοψήφισμα για σημαντικά θέματα που αφορούν στην ΕΕ -όπως για την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ΕΕ, όχι όμως για δημοσιονομικά και οικονομικά θέματα, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της «πολιτικής εκμετάλλευσης και του λαϊκισμού».

*planet-greece με πληροφορίες από Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.