Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Πάμε Θέατρο...

Δυο μεγάλες προσωπικότητες ο Βολφγκανγ Αμαντέους Μοτσαρτ και ο Αντόνιο Σαλιέρι συναντιούνται στο θεατρικό έργο του Πίτερ Σαφερ "Αμαντέους"που ανεβαίνει γαι δεύτερη χρόνια στο θέατρο Βρετανία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγναδη...
Ένα έργο που είναι εμπνευσμένο από το μονόπρακτο του Πούσκιν "Μότσαρτ και Σαλιέρι" και ειναι μια ιστορία με βάση την ζήλια του Σαλιέρι για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Αμαντέους Μότσαρτ που συνεχίζεται και μετά την δηλητηρίαση του πρώτου από τον δεύτερο. Στον ρολό του Αμαντέους Μότσαρτ o Χριστοφόρος Παπακαλιατης ενώ σε αυτόν του Σαλιερι ο Δημήτρης Λιγνάδης σε μια συγκλονιστική ερμηνεία που σε καθηλώνει σε όλη την διάρκεια της παράστασης,και στον ρολο της Κονστανζ της συντρόφου του συνθέτη η νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός Δανάη Σκιαδη. Σε άλλους ρόλους εμφανίζονται οι: Μιχάλης Γκινος, Σπύρος Κυριαζοπουλος,Κωνσταντίνος Πασας, Νίκος Σταυρακουδης,Γιάννης Φιλιας,Μενέλαος Χαζαρακης. Τα εκπληκτικά σκηνικά όπως και τα υπέροχα ρούχα εποχής τα επιμελήθηκε η Εύα Ναθενα. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπιλης, Χορογραφίες:Λια Τσολακη. την μετάφραση έκανε ο Αλέξανδρος Κοέν ενώ την διασκευή και την σκηνοθεσία ο Δημήτρης Λιγνάδης. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 30-12-2011. Είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.