Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η νέοι Στρατηγοί των ενόπλων δυνάμεων


Το Συμβούλιο ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους Αρχηγούς των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων σηματοδοτώντας παράλληλα μεγάλο αριθμό αποστρατειών κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς...



 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:


-Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο έως σήμερα Διοικητής Γ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος στη θέση του Πτεράρχου Ιωάννη Γιάγκου,

-Νέος Αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο έως σήμερα Διοικητής Δ΄ Σώματος Στρατού Κωνσταντίνος Ζιαζιάς στη θέση του Αντιστρατήγου Φραγκούλη Φράγκου,

-Νέος Αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης στη θέση του Αντιπτεράρχου Βασιλείου Κλόκοζα,

-Νέος Αρχηγός ΓΕΝ τοποθετείται ο έως σήμερα Αρχιεπιστολέας της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Υποναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του Αντιναυάρχου, στη θέση του Αντιναυάρχου Δημητρίου Ελευσινιώτη.


Η πρωτοβουλία για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ στηλιτεύτηκε έντονα από την αξιωματική αντιπολίτευση, που έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική ενέργεια» από μια κυβέρνηση που καταρρέει.

Ειδικότερα, σε αιχμηρή δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας αναφέρει ότι «την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».
Καλεί επίσης τον υπουργό «να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια» και δηλώνει ότι η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει «μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος».

«Τι προσπαθείτε να αποδείξετε; Δεν έχετε αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα; Μια κυβέρνηση που την εγκαταλείπουν ένας ένας και οι βουλευτές της;», ερωτά τον υπουργό ο κ. Τζίμας.
«Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
 Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν. Τελειώσατε», σημειώνει χαρακτηριστικά.


«Ο υπουργός Αμυνας και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό για ποιο λόγο σ' αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η θέση που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ διά μέσου Θ. Δρίτσα, ο οποίος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου βρίσκεται υπό κατάρρευση. Από καιρό απομονωμένη από το λαό κινδυνεύει να χάσει και την εμπιστοσύνη της Βουλής».
«Θεωρούμε», συμπληρώνει, «απολύτως απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός αυτής της κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, συγκεκριμένα πριν από απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Πρωθυπουργός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.