Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΠ: Και ο... Θεός να βάλει το χέρι του!

Τριγμοί σε ένα ακόμη εκδοτικό συγκρότημα το οποίο πριν από δύο περίπου χρόνια εισέπραξε τον απόλυτο σεβασμό της δημοσιογραφικής κοινωνίας και όχι μόνο...


Η ιστορία ξεκίνησε με την δημιουργία εφημερίδων, εξαγορά καναλιών και όχι μόνο, εντυπωσιακές συγχωνεύσεις εταιρειών και λεφτά, πολλά λεφτά!

Όλα όμως τα ωραία πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν. Έτσι μία σειρά επικίνδυνων ελιγμών και επιχειρηματικών κινήσεων έφερε τους «κρατούντες» τον όμιλο μπροστά στις ευθύνες τους και τη δικαιοσύνη. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και το μέλλον μάλλον διαγράφεται δύσκολο.

Έτσι η βαθειά πλέον κρίση χτύπησε και το άλλοτε κραταιό εκδοτικό συγκρότημα. Σε κλειστή λοιπόν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές, αποφασίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στον όμιλο θα πληρωθούν μετά τις 10 Δεκεμβρίου και θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθού της τάξης του 20% για όσους εργαζόμενους παίρνουν πάνω από 1200€.

Εκτός αυτού οι ατομικές συμβάσεις είναι προ των πυλών, ενώ στην εκδοτική ναυαρχίδα του ομίλου επικρατεί αναβρασμός μεταξύ των εργαζομένων. Δεν είναι λίγοι (ειδικά στο ατελιέ) εκείνοι οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί τις μειώσεις στους μισθούς τους και έτσι την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία ώστε να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου παρά το ότι βρίσκεται στη «σκιά» είναι σε δεινή θέση ενώ γίνεται προσπάθεια να καθησυχάσει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τα στελέχη μέσω διαρροών αλλά και μέσω προσωπικών «φιλικών-ενημερωτικών» επαφών. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα!

πηγή:onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.